Како пронаћи старе пријатеље помоћу онлајн провере прошлости

Када одрастете, увек претпостављате да ћете бити пријатељи са овим људима заувек. Али не иде увек тако. Одселиш се због факултета или посла. Упознаш партнера и смириш се. Ваш живот иде даље и губите контакт са много старих пријатеља. Али у неком тренутку, нешто покрене сећање и помислите у себи: ‘Питам се како му иде’ или ‘Волео бих да знам шта је радила ових дана.’

У прошлости је тражење старих пријатеља могао бити дуготрајан и скуп процес. Али са доласком интернетског доба, постало је изненађујуће једноставно пронаћи старе пријатеље помоћу сајта за проверу прошлости на мрежи. Они могу узети чак и најнејасније информације о некоме и претражити низ јавно доступних података како би их лоцирали. У овом чланку ћемо вас научити како да пронађете старе пријатеље помоћу онлајн провере прошлости, као и да вам предложимо које од многих веб локација на вебу је најбоље да користите.

Најбољи сајт за проверу прошлости за проналажење изгубљених пријатеља

Брза Гоогле претрага ће открити десетине различитих сајтова, а сви тврде да су најбољи. Неизбежно, неки су много бољи од других. Ако ћете користити локацију за проверу позадине да бисте потражили старог пријатеља, желите да будете сигурни да имате најбоље могуће шансе за успех. Али како одвојити жито од кукоља?

Претражите преко 1 милијарде јавних записа

Покрените свеобухватну проверу прошлости на…

Ту смо да вам помогнемо да вам олакшамо претрагу са листом препорука. Основни критеријуми које смо применили да бисмо сузили тржиште су:

Широк спектар провера прошлости – Неке компаније нуде свеобухватније претраге од других. Али да бисте добили најбољу шансу да пронађете изгубљеног пријатеља, морате да изаберете сајт који нуди најшири могући спектар претраживања података.
Правилно истраживање – Нажалост, постоје неке веб локације које ће тврдити да испоручују дубинско истраживање, али заправо раде нешто више од брзог претраживања интернета и затим објављују резултате. Наше препоруке користе најновију технологију и ефикасне људске ресурсе како би пажљиво и марљиво спровели своја истраживања.
Прилагођавање претраге – У потрази за изгубљеним пријатељем, количина информација коју имате може да варира у великој мери. Стога је од виталног значаја да сајт може да уради посао без обзира на то колико информација му дате.
Тачни и разумљиви извештаји – Налази провере прошлости биће присутни корисницима у извештају, али квалитет ових извештаја може значајно да варира. Препоручили смо само оне сајтове који могу да дају лако разумљиве, тачне и читљиве извештаје.
Лакоћа коришћења – Већина сајтова користи контролну таблу која вам омогућава приступ пронађеним информацијама и управљање вашим претрагама. Али неки од њих су мање једноставни за употребу од других. Препоручили смо само сајтове који нуде добро дизајнирану и лаку контролну таблу.
Добра корисничка подршка – Провера позадине није прецизна наука, тако да је добра корисничка подршка неопходна. Све наше препоруке нуде одличну подршку, укључујући значајне одредбе ван радног времена.
Мобилне апликације – Ових дана сви желимо да можемо да приступимо подацима у покрету и веома је важно да можемо да приступимо вашим информацијама за претрагу на мобилном уређају. Стога сви наши препоручени провајдери нуде мобилне апликације као стандард.

Имајте на уму: провера прошлости није прецизна наука. Ниједан реномирани сајт за проверу прошлости не би понудио апсолутну гаранцију да ће пронаћи особу коју тражите или да ће добити 100% тачних информација које дају. Уз то, најбоље услуге имају импресивне резултате и могу се похвалити високим нивоом задовољства корисника. Све четири локације које овде препоручујемо дале су доследно позитивне резултате и уверени смо да ће све ове локације вероватно успети ако се пронађе ваш изгубљени пријатељ.

  Командне линије: Зашто се људи и даље муче са њима?

1 — БеенВерифиед

Наш најбољи избор за локацију за проверу позадине коју ћемо користити за проналажење изгубљених пријатеља у 2018. је БеенВерифиед. Компанија цени своје услуге мало више од Интелиуса, а њихова структура цена је такође мало компликованија. Али за новац, они и даље нуде добру вредност и заиста импресивну услугу. За њихову основну стопу, све што треба да урадите је да им пружите што више информација. БеенВерифиед ће затим претраживати стотине различитих извора информација, укључујући финансијске записе, извештаје о имовини, податке друштвених медија, детаље кривичне евиденције, историју адреса и још много тога.

Ако вам не смета да платите мало више, њихова врхунска услуга ће копати све дубље у још више извора и дати још свеобухватнији преглед особе коју тражите. БеенВерифиед нуди корисницима детаљан извештај који је поново добро постављен и лак за праћење. Извештају и свим осталим подацима које идентификују могу се приступити на њиховој импресивној радној површини на мрежи, док они такође нуде импресивне апликације за иОС и Андроид уређаје. А њихова услуга корисничке подршке је једноставно једна од најбољих, нудећи седмодневну услугу, која је отворена дуго и може јој се приступити путем е-поште или телефона.

2 — Инстант ЦхецкМате

Инстант ЦхецкМате је сајт за проверу позадине који поставља БеенВерифиед на прво место на овој листи и нуди свеобухватну услугу истраживања која је идеална за тражење изгубљених пријатеља. Они нуде практично идентичну услугу као БеенВерифиед. Њихова структура цена је такође мало виша од просека, а такође имају двостепену структуру плаћања. Ипак, Цхецкмате свакако пружа услугу високог квалитета за ту цену. За основну накнаду, они ће узети све информације које им можете дати и потражити такве детаље као што су статус сексуалних преступника неке особе, кривични досијеи, евиденција о браковима и разводима, детаљи о рођацима, историја адреса и све информације на сајтовима друштвених медија.

Према нашем искуству, ово обично даје много детаља, али ако желите више, као што су финансијска историја, судски записи, возачке дозволе и дозволе за оружје, можете то добити тако што ћете платити мало више за њихов премиум план. ЦхецкМате има заиста лепу контролну таблу на мрежи као и одличну услугу корисничке подршке која је отворена 24 сата дневно. Али тренутно нуде само Андроид апликацију, што је штета. Њихове коначне извештаје је лако пратити и добро су представљени, а све повратне информације купаца које смо добили о њиховој услузи су веома задовољни.

3 — ТрутхФиндер

Трутхфиндер је још једна одлична локација за проверу позадине и иако може бити на четвртом месту на овој листи, подједнако је вероватно да ће моћи да пронађе вашег изгубљеног пријатеља као и било која друга наша препорука. Трутхфиндер нуди потпуно свеобухватну услугу истраживања која испитује скоро сваку информацију коју можете замислити. Они тврде да претражују милионе јавних евиденција и као резултат тога могу да се појаве, укључујући пуне контакт податке, тренутну и претходну адресу, кривичне и судске евиденције, евиденцију о вожњи, личне податке и информације о познатим рођацима.

Они такође нуде двослојну структуру плаћања, а за већу накнаду можете искористити и њихову јединствену услугу дубоког веб истраживања. Они тврде да ово претражује више записа на мрежи и друштвених медија него што било који конкурентски сајт и премиум корисници могу очекивати да ће сазнати ствари као што су историја образовања особе, евиденција о регистрацији бирача, оружје и друге дозволе које се држе и још много тога. Као и Цхецкмате, и они тренутно могу да понуде само Андроид апликацију, али такође имају 24/7 корисничку подршку, а прави бонус је што је и њихова доступна на бесплатном броју. Трутхфиндер можда није био наш омиљени сајт за проверу позадине, али и даље ради одличан посао.

  Како проверити да ли је опис посла дискриминаторан [Chrome]

4 — Интелиус

Последњи избор сајта за проверу позадине који ће се користити за проналажење изгубљених пријатеља у 2018. је Интелиус. Интелиус нуди широк спектар услуга провере прошлости по веома разумној цени. Користећи широк спектар доступних извора, Интелиус може да идентификује ствари као што су потпуни контакт детаљи неке особе, историја адреса, кривична евиденција, финансијска историја, имовинска евиденција, историја образовања и још много тога. Њихова пажња посвећена детаљима је импресивна, а повратне информације које смо добили од корисника су такође изузетно позитивне. Тврде да су завршили више од 50 милиона провера прошлости за задовољне купце широм САД.

У потрази за изгубљеним пријатељима, Интелиус примењује најновију истраживачку технологију, али они такође укључују важан људски елемент у свој рад. На пример, они ће послати некога да претражи недигитализоване записе у кривичним и грађанским судовима ако је потребно. Интелиусова контролна табла на мрежи је лепо дизајнирана и веома лака за навигацију, док су њихови извештаји неки од најбољих и разумљивијих на које смо наишли. Интелиус такође нуди наменске апликације доступне за Андроид и иОС уређаје, које су такође добро дизајниране и једноставне за коришћење. Они такође нуде ефикасан тим за корисничку подршку који се може контактирати путем е-поште, телефоном или путем њихове услуге за решавање проблема на мрежи.

Проналажење пријатеља самостално у односу на коришћење плаћене услуге

Било је времена када би таква потрага буквално била као тражење игле у пласту сена. Али не више. Данас постоји велики број различитих места која можете потражити у зависности од тога које информације су вам доступне. Прво место које ће већина људи покушати је претраживач као што је Гоогле. Можда ћете имати среће овде, али у САД има много људи и ако ваши изгубљени пријатељи имају прилично уобичајено име, могли бисте се поново наћи на територији „игла у пласту сена“. Боља опклада ових дана су вероватно сајтови друштвених медија као што је Фацебоок. Доста људи јавно објављује информације о својој школи и факултету, што може помоћи да сузите претрагу. Али, наравно, нема гаранција.

Друга опција је да идете професионалнијим путем и користите плаћени сајт за проверу прошлости да урадите посао уместо вас. Сајтови за проверу прошлости су дизајнирани да помогну људима да погледају историју појединца састављањем профила на основу јавно доступних података и информација о њима. Они су одличан идеалан алат за свакога ко жели да сазна више о некоме из разних разлога. На пример, ако желите да сазнате више о својим новим комшијама или девојци о којој ваш муж стално прича из своје канцеларије. Али често их користе и људи који желе да пронађу изгубљеног пријатеља или члана породице. А услуга коју нуде је идеална и за ову сврху. Без обзира колико знате о свом старом пријатељу, ако информације о њему постоје, услуга провере прошлости вам нуди најбоље шансе да их пронађете.

Шта је сајт за проверу прошлости на мрежи?

Сајт за проверу прошлости је веб локација која користи најновију технологију за тражење информација о људима. Да би то урадили, они претражују огромне количине јавно доступних извора информација, а затим састављају све што пронађу у лако разумљив извештај. Различити сајтови за проверу прошлости ће имати приступ различитим изворима информација, али све информације којима ће приступити су 100% легално доступне и већ су у јавном домену. Ови сајтови не раде ништа мутно. Да сте толико склони, могли бисте да одете и сами потражите све ове информације. Али ручни рад би био дуготрајан и напоран процес.

  ТагСпацес комбинује текст и боје у паметни систем за означавање датотека

Такви сајтови могу обавити претраге за само неколико минута које би вам иначе могле одузети сате. Много је већа вероватноћа да ће ствари исправити, чак и са оскудним информацијама за рад. Чак и ако имате само делимично име и место где сте заједно ишли у школу или факултет, сајт за проверу прошлости имаће пристојне шансе да их пронађете. Обично можете да прилагодите претраге, тако да добијате само информације које су вам потребне.

Одакле компаније које проверавају своје податке?

Различити сајтови за проверу прошлости ће користити различите изворе информација када спроводе своје истраживање. Коришћени извори ће такође варирати у зависности од природе ваше претраге и нивоа цена који плаћате. Али генерално говорећи, сви они гледају на исту основну врсту информација, од којих су све слободно и легално доступне и већ су у јавном домену .

Ово може укључивати изворе као што су кривична евиденција, образовна евиденција, евиденција кредитне способности, евиденција о вожњи, подаци о социјалном осигурању, евиденција о судским споровима (да би се открили детаљи о свим правним радњама у које су били укључени), архивска евиденција, личне референце и све информације које особа је ставила на друштвене мреже или друге онлајн изворе. То је скоро увек веома свеобухватан опсег извора и технологија коју користе значи да већина сајтова може да гарантује висок степен тачности.

Зашто су неке провере прошлости бесплатне док се друге морају платити?

Постоји много сајтова који тврде да нуде „бесплатну услугу провере позадине“, али позивамо вас на опрез ако одлучите да користите ове сајтове. Данас је веома ретко да се добије нешто добро бесплатно, а то је једнако тачно у провери позадине као и било где другде.

Провођење поуздане провере прошлости није јефтино, јер захтева употребу високотехнолошких истраживачких алата, као и радних сати. Док се неким локалним и државним евиденцијама може приступити бесплатно, готово свим националним подацима потребно је плаћање накнаде да би им се приступило. Све ово кошта новац, а сајтови морају да покрију у најмању руку своје режијске трошкове.

Ако нађете сајт који нуди да то уради без икакве потребе, вероватно ће негде бити квака. Може бити да сајт користи ваше податке у зле сврхе или чак делује као варка за постављање малвера или другог злонамерног софтвера на ваш уређај . Друге веб локације могу доставити бесплатан извештај који се заснива на мало више од брзог претраживања интернета.

С друге стране, немојте бити преварени мислећи да су и скупе услуге увек боље. Држите се основних критеријума које смо раније навели и постаће јасно ко нуди вредност за новац.

Укратко

Доношење одлуке о тражењу изгубљеног пријатеља може бити тешко, али се може показати и веома корисном. Постоје начини на које можете бесплатно да пронађете своје изгубљене пријатеље користећи претраживаче или сајтове друштвених медија, али најбоље шансе да их пронађете су коришћење услуге провере позадине. Ови сајтови могу брзо и ефикасно да претражују велики број извора података и дају позитивне резултате на основу најнижег броја информација.

Да ли сте икада користили сајт за проверу позадине да бисте тражили изгубљеног пријатеља? Како сте пронашли искуство? Да ли је ваша потрага била успешна? Да ли сте користили неку од локација за проверу позадине које смо препоручили у овом чланку? Да ли вам је наш водич помогао у вашој потрази? Увек смо добродошли повратним информацијама и смерницама свих наших читалаца, па зашто их не бисте поделили са нама користећи поља за коментаре испод.