Како пронаћи текст на веб страници у Сафарију на иПхоне-у и иПад-у

Понекад је тешко пронаћи одређене информације на веб страници у Сафарију за иПхоне или иПад. Срећом, Сафари вам омогућава да претражујете текст на било којој тренутно отвореној веб страници користећи екран осетљив на додир или приложену тастатуру. Ево како.

Како да претражујете тренутну веб страницу додиром

Ако немате тастатуру прикључену на ваш иПхоне или иПад, можете претраживати текст на тренутној страници помоћу екрана осетљивог на додир, иако је ова функција скривена на неочигледном месту. Ова техника ради и на иПхоне-у и иПад-у.

Прво отворите Сафари и идите до странице на којој желите да пронађете текст. Када се страница учита, додирните адресну траку на врху екрана.

Тастатура на екрану ће се појавити на дну екрана, а тренутна адреса веб странице ће бити истакнута. Ако желите, можете да обришете адресну траку тако што ћете додирнути тастер за повратак на тастатури (или додирнути мало „Кс“ у кругу поред адресе).

Унесите шта желите да пронађете на страници. Пронађите одељак „На овој страници“ на дну искачућег прозора за претрагу. Додирните линију испод ње која почиње са „Пронађи“.

Искачући прозор ће се затворити и поново ћете видети веб страницу са траком за претрагу на самом дну. Сафари ће истаћи сва појављивања вашег упита за претрагу на тренутној страници.

Можете кретати кроз резултате, горе и доле по страници, са стрелицама поред траке за претрагу.

Када завршите са претраживањем, додирните „Готово“ у доњем левом углу екрана. Режим „Пронађи на страници“ ће се затворити.

  Како променити више нивоа наслова у МС Ворд-у

Како претраживати тренутну веб страницу помоћу тастатуре

Ако имате тастатуру повезану са вашим иПхоне-ом или иПад-ом, можете да користите брзу пречицу на тастатури за претрагу на веб страници. Притисните Цомманд+Ф и трака за претрагу ће се појавити на дну екрана.

Када видите траку за претрагу, кликните на поље за унос текста и унесите реч или фразу. Прегледач ће истаћи све појаве онога што тражите на страници, а ви можете да се крећете кроз њих, горе-доле по страници, са стрелицама поред траке за претрагу.

Када завршите, погледајте друге згодне ствари које можете да урадите са Сафаријем на иПхоне-у и иПад-у, као што је прављење иконе за своју омиљену веб локацију на почетном екрану, навигација помоћу превлачења и још много тога.