Како ресетовати Фаце ИД на иПхоне-у

иПхоне уређаји који подржавају Фаце ИД ће од вас тражити да га подесите када први пут подесите телефон. Увек га можете подесити касније ако желите. Фаце ИД, једном подешен, увек се може ресетовати. Можете да уклоните Фаце ИД или да га поново подесите ако сте променили свој изглед.

ресетујте Фаце ИД на иПхоне-у

Ресетујте Фаце ИД на иПхоне-у

У сваком тренутку можете да ресетујете Фаце ИД на свом иПхоне-у. Ако је спор, ресетовање га може учинити бржим. Генерално је у стању да препозна особу са и без наочара чак и ако није постављено друго појављивање. Уз то, ако сте почели да носите наочаре, офарбали косу, пустили браду или је обријали, требало би да ресетујете Фаце ИД да бисте били прецизнији.

Како ресетовати Фаце ИД

Да бисте ресетовали Фаце ИД на телефону, следите ове кораке.

Отворите апликацију Подешавања.
Додирните Фаце ИД и шифра.
Унесите ПИН/лозинку на свој телефон.
Додирните опцију Ресет Фаце ИД.
Фаце ИД ће бити ресетован.

Подесите Фаце ИД

Када ресетујете Фаце ИД, мораћете поново да га подесите. Ако вратите свој иПхоне из резервне копије, Фаце ИД се неће вратити.

Отворите апликацију Подешавања.
Идите на Фаце ИД и шифру.
Унесите ПИН или лозинку за свој телефон.
Додирните Подесите Фаце ИД.
Додирните дугме Започни.
Поставите лице у оквир и окрените главу према вођењу телефона.
Дозволите да се оба скенирања заврше.
Можете да подесите алтернативни изглед додиром на „Подеси алтернативни изглед“.
Носите наочаре или их скините, а затим подесите други изглед на исти начин као и раније.

Савети за подешавање Фаце ИД-а

Фаце ИД је најбоље поставити тако да ништа не покрива ваше лице, нпр. шешир, шал, наочаре за сунце итд. Побрините се да га поставите на добро осветљење. Фаце ИД такође ради при слабом осветљењу, али то не значи да треба да му дате слабо осветљење када га подешавате. То може да успори када скенира ваше лице.

Закључак

Фаце ИД је заиста паметан; генерално ће моћи да вас препозна чак и ако сте офарбали косу или почели да носите наочаре, или прешли на контакте. Нећете приметити да је успорио, али с обзиром да је то безбедносна мера за ваш телефон, добра идеја је да га ажурирате. Ресетовање траје мало времена, а подешавање траје само неколико минута.