Како савладати обавештења на свом иПхоне-у

иПхоне је машина за обавештавање. Ако се не означи, пинговаће вас о свакој ситници из сваке апликације, током целог дана. Време је да преузмете контролу и савладате иПхоне обавештења једном заувек.

Искључите обавештења за досадне апликације

Најбоље време да реагујете на апликацију која вам шаље досадна обавештења је тачан тренутак када их добијете. Ако користите иОС 12 и новији, сада можете да искључите обавештења за апликацију без одласка у апликацију Подешавања.

Из Центра за обавештења превуците налево на обавештењу и додирните дугме „Управљај“.

Овде додирните дугме „Искључи…“. То је то. Нема више обавештења из апликације.

Ако желите да искључите обавештења за апликацију која вам још увек није послала обавештење, мораћете да покренете апликацију „Подешавања“, а затим да додирнете опцију „Обавештења“. Одатле изаберите апликацију у питању.

Сада додирните прекидач поред опције „Дозволи обавештења“. Одмах, сва долазна обавештења из апликације ће бити заустављена, а такође нећете видети индикатор обавештења на значки апликације.

Ако желите да онемогућите само одређене делове обавештења, као што су банери или упозорења, то можете да урадите у одељку „Упозорења“.

Достављајте обавештења тихо

Аппле-ова функција Испоручи тихо је још једна предност за управљање обавештењима која је први пут представљена у иОС-у 12. Када превучете налево по обавештењу у Центру за обавештења и додирнете дугме „Управљај“, видећете опцију „Достави тихо“.

  Како израчунати проценат грешке [+3 Tools]

Када га додирнете, обавештења из дате апликације ће прећи у нечујни режим. И даље ће бити посећени када отворите Центар за обавештења, али се неће појавити на закључаном екрану, а неће вам ни зујати.

Можете да онемогућите функцију тако што ћете се вратити на екран са обавештењима о управљању и додирнути опцију „Испоручи уочљиво“.

Алтернативно, можете да одете у одељак Обавештења у подешавањима, изаберете апликацију, а затим поново омогућите све опције упозорења.

Прегледајте обавештења без откључавања

Ако користите уређај у стилу иПхоне Кс са Фаце ИД-ом, можда сте приметили да су сва обавештења скривена док не откључате уређај. То може бити помало неугодно ако једноставно желите да баците поглед на обавештења и не приметите велики ризик за приватност ако не сакривате обавештења на закључаном екрану.

Можете да омогућите прегледе обавештења на закључаном екрану тако што ћете отићи на Подешавања > Обавештења > Прикажи прегледе. Овде пређите на опцију „Увек“.

Разборито користите режим Не узнемиравај

Режим Не узнемиравај на вашем иПхоне-у помаже вам да дозволите обавештења у одређеном временском периоду, што вам даје мало мира. Можете заказати режим Не узнемиравај да се аутоматски омогући ноћу или га можете омогућити ручно неко време.

Идите на апликацију „Подешавања“ и изаберите опцију „Не узнемиравај“. Ако за сада само желите да укључите функцију, додирните прекидач поред опције „Не узнемиравај“.

Алтернативно, додирните прекидач поред „Заказано“ да бисте ово поставили на распоред. Одаберите тајминг „Од“ и „До“, а остало препустите свом иПхоне-у.

Алтернативно, можете да отворите Контролни центар и да додирнете и држите икону „Не узнемиравај“ (икона полумесеца) да бисте видели контекстуалне опције. Овде можете изабрати да омогућите режим Не узнемиравај само један сат, до вечерас или док не напустите тренутну локацију.

  5 најлакших веб претраживача

Размислите о томе да ваш телефон увек буде у нечујном режиму

Полуперменатно омогућавање тихог режима на вашем иПхоне-у је нешто што неће сви моћи да ураде. Али ако ваш посао не зависи од тога да одмах одговорите на сваки појединачни позив или поруку, требало би да озбиљно размислите о томе да увек држите свој иПхоне у нечујном режиму. Ово постаје лакше ако поседујете Аппле Ватцх (који ће вас обавештавати о обавештењима лаганим додиром на зглоб).

Када притиснете „Прекидач звона“ који се налази на левој страни иПхоне-а и укључите тихи режим, ваш живот постаје прилично блажен. Иако ће ваш иПхоне и даље вибрирати (ово чак можете да промените у подешавањима), неће производити звук.

Можете наставити да проверавате свој иПхоне сваких сат времена да видите шта је ново или да ли сте пропустили нешто важно.

Омогућите обилазницу у хитним случајевима како би породица увек могла да вас стигне

Режим Не узнемиравај у комбинацији са нечујним режимом је заиста блажен, али понекад може бити прилично смртоносан. Тренутно, Аппле не нуди детаљне контроле за режим Не узнемиравај. Није могуће рећи да ако добијате обавештења од одређене апликације, увек пустите звук.

Али постоји изузетак и то за телефонске позиве и поруке. Можете користити функцију заобилажења у хитним случајевима. Када се омогући контакт, ваш иПхоне ће звонити и вибрирати, без обзира да ли је ваш иПхоне у режиму Не узнемиравај или нечујно.

Требало би да омогућите заобилазницу у хитним случајевима за чланове ваше породице, значајну другу особу или своје најближе пријатеље. Да бисте то урадили, отворите апликацију „Контакти“ или апликацију Телефон и идите до контакта.

  13 најбољих алата за мерење плата/поређење за ХР професионалце

Овде додирните дугме „Уреди“ и изаберите опцију „Мелодија звона“. На врху менија, додирните прекидач поред „Хитна премосница“ да бисте укључили функцију.

Омогућите ЛЕД блиц за визуелне повратне информације

Ваш иПхоне има опцију приступачности како бисте га лакше уочили када имате позив или обавештење. Функција ЛЕД блица ће пулсирати ЛЕД блиц који се налази на полеђини вашег иПхоне-а. На овај начин можете рећи када имате ново обавештење чак и ако не можете да осетите вибрацију свог иПхоне-а када је у нечујном режиму.

Да бисте омогућили ову функцију, идите на Подешавања > Приступачност > Аудио/визуелно. Овде додирните прекидач поред опције „ЛЕД блиц за упозорења“ и уверите се да је изабрана и опција „Блиц у тишини“.

Када конфигуришете обавештења на свом иПхоне-у, време је да конфигуришете подешавања.