Како сакрити резервисани диск видљив након Виндовс 10 1803

Када инсталирате Виндовс на лаптоп или десктоп, он ствара мали резервисани диск. Никада не морате да интервенишете или прецизирате колико велики или мали овај диск треба да буде. Обично је то само 500 МБ или мање, али је неопходно. Ако користите ССД уместо ХДД-а, можда нећете видети резервисани диск, али он је ту. Чини се да се након ажурирања за Виндовс 10 1803 резервисана партиција појављује када одете на Овај рачунар и Виндовс 10 вас сада упозорава да вам понестаје простора на резервисаном диску. Можете га зауставити ако сакријете резервисани диск.

Сакриј резервисани диск

Сакривање резервног диска је заиста лако и алатка потребна за то је уграђена у Виндовс.

Резервисани диск можете сакрити из командне линије или помоћу управљања дисковима. У оба случаја, потребна су вам административна права.

Командна линија

Отворите командну линију са административним правима. Унесите следећу команду;

Diskpart

Затим унесите ову команду;

List volume

Ово ће приказати све дискове, додељене и недодељене на вашем систему. У овом рачунару можете да проверите које је слово диск јединице за резервисани диск, али информације које вам даје команда Лист волуме су поуздане. Такође ће вам рећи који диск је резервисани диск.

Резервисаном диску треба доделити слово. Обратите пажњу на слово које му је додељено и унесите следећу команду. Замените слово Кс словом резервисаног диска који вам је дала команда Лист Волуме.

remove letter=X

Управљање диска

У Виндовс Сеарцх, откуцајте Диск Манагемент. Добићете резултат на контролној табли за креирање и форматирање партиција чврстог диска (и ССД). Изаберите га.

  Како сакрити своју е-пошту са екрана за пријаву у Виндовс 10

Управљање диском је заправо само графички интерфејс за обављање потпуно исте ствари коју сте урадили у командној линији у претходном одељку. Потражите резервисани диск и кликните десним тастером миша на њега. Из контекстног менија изаберите „Промени слово диска и путање…“. Диск на слици испод НИЈЕ резервисани диск. Снимак екрана само илуструје опцију из контекстног менија на коју треба да кликнете.

Отвориће се још један мањи прозор где треба да кликнете на опцију „Уклони“. Ово неће избрисати податке са диска. И даље ће бити ту и Виндовс ће моћи да га користи кад год затреба. Једноставно ће уклонити додељено слово тако да диск више није видљив на овом рачунару и Виндовс 10 не тражи од вас да ослободите простор у њему.

Ако не видите резервисани диск на овом рачунару након надоградње на Виндовс 10 1803, то једноставно значи да каква год да је грешка, она не утиче на вас. Резервисани дискови би требало да буду сакривени тако да се њихов садржај не може избрисати.