Како сачувати омиљена места у Виндовс 10 мапама

Са офлајн мапама и подацима о саобраћају, Виндовс 10 Мапе су савршен пратилац за мапирање дугих путовања. Да бисте лакше стигли од тачке А до тачке Б, можете да сачувате своје омиљене локације да бисте брзо приказали упутства. Ево како.

Апликација Мапе у оперативном систему Виндовс 10 је унапред инсталирана, спремна за коришћење. Да бисте га отворили, кликните на дугме Старт и потражите „Мапе“, пронађите и кликните на икону Мапе у плочицама менија Старт у оперативном систему Виндовс или потражите „Мапе“ на листи инсталираних програма.

Додавање локација куће, посла и аутомобила

Својим омиљеним местима у Виндовс мапама можете приступити кликом на дугме „Сачувана места“ у прозору Мапа. Дугме личи на икону у облику звезде у горњем десном углу.

Искачући мени који се појављује има две картице: „Фаворити“ и „Колекције“. Када одаберете картицу Фаворити, биће вам приказане три уобичајене локације.

Локације „Кућа“ и „Посао“ су прилично јасне, док „Ауто“ омогућава да сачувате локацију на којој сте паркирали. Ово би могло бити корисно ако сте, на пример, паркирали аутомобил на привременој локацији.

Испод сваке картице налази се дугме „Додај“. Кликните на ово дугме да бисте почели да додајете локације овим уобичајеним локацијама.

Када кликнете на дугме „Додај“, појавиће се трака за претрагу. Користите ово да одаберете жељене локације. На пример, за вашу „Кућну“ локацију, потражите своју кућну адресу, а затим притисните тастер „Ентер“.

  Како проверити резолуцију видеа и брзину кадрова у оперативном систему Виндовс 10

Чим притиснете тастер „Ентер“, ваша нова локација ће бити сачувана. Затим га можете брзо поново погледати на картици „Фаворити“ у менију „Сачувана места“.

Ако желите да се брзо усмерите на своју „Кућну” локацију, можете да кликнете на везу „Упутства” која се појављује испод ставке. Ово ће вам пружити упутства са ваше тренутне локације или са локације по вашем избору.

Такође можете да тражите „Кућа“, „Посао“ или „Ауто“ у траци за претрагу Мапа. Ово ће приказати ове локације као листу до које можете да делите, штампате или наводите упутства.

Додавање омиљеног места

Виндовс мапе вам омогућавају да сачувате више од само три најважније локације. Можете да сачувате додатне локације на картици „Фаворити“ кликом на дугме „Додај место“.

Имате две опције за додавање омиљеног места. Можете тражити локацију помоћу траке за претрагу или можете кликнути на „Одабери локацију“ да бисте ручно позиционирали мапу на одабрану локацију.

Ако одлучите да ручно позиционирате мапу, померите је на одговарајућу локацију, а затим кликните на дугме „Постави“.

Када је постављена, ваша новододата локација ће се појавити као листа на картици „Сачувана места“ испод ваших истакнутих локација „Кућа“, „Посао“ и „Ауто“.

Кликом на један од ових уноса одвешћете вас до листе, где можете да је делите, додајете белешке, видите шта је у близини или је у потпуности уклоните са листе фаворита.

Можете додати онолико уноса колико желите на своју листу. За брза упутства кликните на везу „Упутства“ испод назива сваког уноса.

Креирање колекције

Ако сте неки

  Како користити Цортана гласовну команду за искључивање Виндовс 10