Како се пребацити између британске и америчке провере правописа у Мицрософт Ворд-у

Постоје два начина да се пише боја, са и без ‘У’. То је случај са још неколико речи; комшија, услуга, итд. Тачан правопис је убачен у вас у основној школи, али Мицрософт Ворд генерално не зна где сте ишли у основну школу. Има проверу правописа која има тенденцију да подвуче погрешно написане речи, осим речи којима је потребан ау или не треба ау обично се подвлаче када не би требало да буду. То је зато што је ваша провера правописа подешена на погрешну врсту енглеског. Ево како да се пребаците између британске и америчке провере правописа у Мицрософт Ворд-у.

Британска и америчка провера правописа

Отворите Мицрософт Ворд и идите на Филе>Оптионс. Опције провере граматике су под Провера, али та картица се не бави језиком који одређује основе, односно правописе које треба исправити. У прозору Ворд опције изаберите картицу Језик.

Први одељак се зове „Изаберите језике за уређивање“. Овде можете да изаберете језик који Мицрософт Ворд користи за упућивање на правопис. Изаберите језик за проверу правописа овде. Ако више волите да пишете Боја без слова У, потребно је да изаберете Унитед Статес Енглисх. Ако више волите да га пишете са У, морате да изаберете енглески енглески.

Језик се додаје само за проверу правописа, а не као језик уноса. Ако желите да га користите као језик уноса, морате га омогућити и то укључује преузимање додатног језичког пакета. Да бисте то урадили, кликните на везу „Није омогућено“ поред језика. Ово ће отворити апликацију Подешавања у оперативном систему Виндовс 10. Ако користите Виндовс 7, отвориће се Контролна табла.

  Како пренети податке о активностима из апликације Хеалтх на нови иПхоне

Обе апликације ће отворити одељак за језик. Кликните на опцију за додавање језика и додајте језички пакет који вам је потребан. На пример, ако додајете енглески енглески, потражите га и инсталирајте. Ако користите Виндовс 10 1803, требало би да се уверите да случајно не додате други језик као главни језик приказа. Остало је прилично јасно. Када га додате, можете га користити и као језик уноса, али је непотребно ако све што треба да урадите је да спречите Мицрософт Ворд да подвлачи речи које су исправно написане.

Требало би да истакнемо да иако можете да користите два различита језика за проверу правописа, не би требало. Документ, посебно званични или академски, треба да користи доследно форматирање, доследне фонтове и доследан правопис. Коришћење мешавине правописа није добра идеја и ако ћете имати мешовиту публику која чита документ, боље је да се држите једне врсте правописа.