Како се придружити Минецрафт серверу на Виндовс 10

Можете играти Минецрафт сасвим сами. Игра има самосталан циљ који можете да остварите ако нисте љубитељ игара за више играча, међутим, она има ‘верзију’ за више играча на мрежи. Корисници могу да подесе Минецафт сервере, граде светове на мрежи и играју се са стотинама људи. Минецрафт сервери су изузетно популарни иако сервери за Јава верзију не дозвољавају играчима који користе Виндовс 10 УВП верзију Минецрафт-а. То је још један проблем компатибилности између две верзије.

Уз то, и даље се можете придружити Минецрафт серверу из УВП апликације. Ево како.

Пронађите сервер

Прво морате пронаћи сервер да бисте се придружили. Можете претраживати онлајн директоријуме за активне Минецрафт сервере. Потражите оне који подржавају ПЕ или Бедроцк издање. Када пронађете сервер, проверите да ли је на мрежи. Неки сервери су онлајн 24/7, други нису. Добар директоријум би требало да вам каже да ли је сервер тренутно на мрежи или не.

Када пронађете сервер, потребно је да добијете његову ИП адресу. Ово може бити адреса прилагођена кориснику као што је УРЛ или може бити низ бројева.

Придружите се Минецрафт серверу

Отворите Минецрафт и кликните на дугме Плаи на главном екрану. Ово ће вас одвести на екран Светова где можете да изаберете локални свет за игру. Овај екран има још две картице. Идите на картицу Сервери и кликните на дугме Додај сервер.

На екрану Додај сервер унесите ИП адресу за сервер у поље ИП адреса. Унесите и име за сервер. Ово име не мора да одговара званичном имену сервера. Можете га назвати како год желите да бисте лакше запамтили који је то. Кликните на Пусти ако желите да играте одмах или кликните на Сачувај и сервер ће се појавити на листи сервера када одете на ову картицу са екрана Плаи.

  Како снимити дуже клипове помоћу ДВР-а за игре у оперативном систему Виндовс 10

Када играте на серверу, он се повезује са њим и учитава свет. Играње игре може каснити у зависности од брзине сервера и ваше интернет везе. Ово нема никакве везе са игром и све има везе са брзинама везе.

Да бисте напустили/изашли из серверске игре, додирните тастер Есцапе и добићете уобичајену опцију за одустајање. Треба напоменути да пошто је ово онлајн игра, не можете је паузирати и ако умрете, умирете. Ваши предмети могу бити покупљени од стране других играча, а ваш дом такође може бити нападнут.