Како слати ГИФ-ове на ВхатсАпп

Када ствари постану превише тихе у групном ћаскању, ГИФ-ови прискачу у помоћ. У распону од смешних, преко слатких, до потпуно језивих, могу бити шта год желите. Ево како да шаљете ГИФ-ове директно на ВхатсАпп, није потребна апликација треће стране.

Апликација ВхатсАпп на иПхоне-у и Андроид-у долази са уграђеним алатом за претраживање, слање и гледање ГИФ-ова (подржано врхунском услугом ГИПХИ). Све се дешава из приказа тастатуре у ћаскању.

Да бисте започели, отворите апликацију „ВхатсАпп“ на свом телефону и идите до ћаскања. Овде додирните икону Стицкерс на крају оквира за текст.

Ово ће заменити тастатуру одељком за налепнице. Одавде, додирните дугме „ГИФ“ које се налази на дну да бисте прешли на одељак ГИФ-ови.

Видећете ГИФ-ове у тренду. Превуците прстом нагоре да бисте се померали кроз све популарне ГИФ-ове или превуците налево или надесно да бисте прелазили између различитих одељака. На десној страни ћете пронаћи ГИФ колекције засноване на темама (као што су Љубав, Туга, Хаха и још много тога).

Хајде да покушамо да потражимо ГИФ. Додирните икону Претрага (представљена лупом) у доњем левом углу.

Ово ће отворити оквир за претрагу преко целог екрана. Потражите ГИФ овде. То може бити нешто специфично, попут емисије или филма, или може бити нешто уопштено, попут расположења или емоција.

Када пронађете ГИФ који желите да пошаљете, додирните његову сличицу.

Ово ће отворити ВхатсАпп уређивач медија. Можете исецати ГИФ, додати налепницу или чак цртати преко анимиране слике. Када завршите са уређивањем, додирните дугме Пошаљи да бисте поделили ГИФ у ћаскању.

  Како да откажете претплату на аутоматске текстуалне поруке

Функција ГИФ у ВхатсАпп-у вам такође омогућава омиљене ГИФ-ове.

Да бисте фаворизовали ГИФ, све што треба да урадите је да слику означите звездицом. Када сте у ћаскању, додирните и држите ГИФ, а затим изаберите опцију „Звездица“.

ГИФ-ови са звездицом ће се појавити у одељку Са звездицом у прозору за бирање ГИФ-а.

Да бисте видели недавно коришћене ГИФ-ове, додирните дугме „Недавно“ које се налази у горњем левом углу одељка ГИФ-ови.

Шта је забавније од ГИФ-ова? Сазнајте како можете да креирате сопствене персонализоване налепнице за ВхатсАпп.