Како слушати своју Плек музичку колекцију на Линук радној површини

Плек Медиа Сервер је одличан за управљање вашим филмовима и ТВ емисијама. Међутим, да ли сте такође знали да га можете користити и за хостовање ваших личних музичких датотека? У овом водичу ћемо вам показати како да искористите Плек да бисте слушали своју личну колекцију музике са свог сервера на Линук десктопу

Напомена: Овај водич захтева инсталацију Плек Медиа Сервера. Ако још нисте подесили једно подешавање, пратите наш водич на ту тему и отпремите своју музичку колекцију на плек пре него што покушате са овим водичем. Такође ће вам требати а Плек Пасс.

Инсталирање ПлекАмп-а на Линук-у

ПлекАмп треба да буде инсталиран на вашем Линук рачунару да бисте га користили за репродукцију ваше омиљене Плек музике са Линук десктопа. Постоје два начина на која можете да натерате ПлекАмп да ради на вашем Линук рачунару: Флатпак и АппИмаге.

Да бисте започели инсталацију, отворите прозор терминала. Да бисте отворили прозор терминала на радној површини, притисните Цтрл + Алт + Т на тастатури или потражите терминал у менију апликације и отворите га на тај начин.

Када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, пратите доленаведена упутства за инсталацију да би апликација ПлекАмп радила.

Флатпак упутства за инсталацију

Флатпак је најбољи начин да инсталирате ПлекАмп на Линук. Нуди редовна ажурирања и не морате да се петљате са пакетима АппИмаге за преузимање. Да бисте започели инсталацију, мораћете да подесите време извођења Флатпак-а.

Да бисте подесили време извршавања Флатпак-а, инсталирајте „флатпак“ пакет на свој рачунар. Ако не можете да схватите како да инсталирате Флатпак рунтиме, пратите наш детаљни водич о овој теми.

Када сте подесили време извођења Флатпак-а, користите команду флатпак даљинско додавање да бисте додали складиште Флатхуб апликације у свој систем. Овај репо ће вам омогућити да инсталирате апликацију ПлекАмп.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Сада када је софтверско спремиште додато вашем систему, можете инсталирати ПлекАмп апликацију на свој систем користећи наредбу за инсталацију флатпак испод.

flatpak install flathub com.plexamp.Plexamp

АппИмаге упутства за инсталацију

Ако немате приступ Флатпак-у на свом Линук рачунару, следећи најбољи начин да користите ПлекАмп на радној површини је преузимање датотеке АппИмаге директно на рачунар и покретање.

Датотеке АппИмаге су одличне на Линук-у, мада не воле сви да их користе. У суштини, они су као Виндовс ЕКСЕ датотеке. Ево како да покренете апликацију ПлекАмп да ради.

Прво отворите прозор терминала на радној површини. Када се отвори, користите команду вгет да преузмете најновију ПлекАмп АппИмаге на свој рачунар.

wget https://plexamp.plex.tv/plexamp.plex.tv/desktop/Plexamp-3.5.0.AppImage

Након што га преузмете, направите нову фасциклу у својој почетној фасцикли са именом „АппИмагес“. Ова фасцикла је место где ћете држати ПлекАмп на свом систему.

mkdir -p ~/AppImages

Преместите апликацију ПлекАмп у нову фасциклу помоћу команде мв.

mv Plexamp-3.5.0.AppImage ~/AppImages/

Затим унесите нову фасциклу помоћу ЦД-а и користите команду цхмод да ажурирате дозволе апликације.

cd ~/AppImages/
sudo chmod +x Plexamp-3.5.0.AppImage

На крају, покрените апликацију помоћу наредбе испод. Или отворите Линук менаџер датотека и двапут кликните на датотеку ПлекАмп АппИмаге.

./Plexamp-3.5.0.AppImage

Слушање музике уз ПлекАмп

Да бисте слушали музику са ПлекАмп-ом, почните тако што ћете покренути апликацију на свом Линук десктопу. Можете покренути апликацију тако што ћете потражити „ПлекАмп“ у менију апликације. Када се апликација отвори, видећете екран за пријаву.

Користећи екран за пријаву, унесите своје Плек акредитиве. Или, ако сте већ пријављени на Плек са својим Линук веб претраживачем, кликните на дугме „пријави се помоћу претраживача“.

Када се пријавите, од вас ће бити затражено да изаберете библиотеку. Да бисте изабрали библиотеку, једноставно узмите миш, кликните на своју музичку колекцију (као што је приказано у ПлекАмп-у) и изаберите је. Затим кликните на дугме „Настави“ да бисте прешли на следећу страницу.

Када кликнете на дугме за наставак, видећете свој ПлекАмп „Хоме“. Овај „Хоме“ је веома сличан ономе што бисте видели у Спотифи-у или другим музичким апликацијама које људи данас користе.

Да бисте слушали песму, можете да погледате своје недавне репродукције или недавно додате део. Алтернативно, кликните на поље за претрагу да бисте пронашли оно што желите да слушате. Такође можете да кликнете на икону музике поред почетне иконе да бисте видели своје извођаче, песме и албуме у колекцији.

ПлекАмп мобилна апликација

У овом водичу објашњавамо како да користите ПлекАмп на Линук радној површини да бисте слушали вашу Плек колекцију медија. Уз то, ПлекАмп је такође доступан на иОС-у и Андроид-у.

За више информација о ПлекАмп апликацији за мобилне уређаје, посетите њихову веб страницу.