Како спојити Мицрософт Ворд документе

Спајање две врсте исте датотеке је генерално лако. Формат се лако преводи из једног документа у други. Ако спојите ПДФ са ДОЦКС датотеком, текст неће изгледати исправно. Можда ће бити одсечено, форматирање ће се прекинути у већини случајева и мораћете да уклоните размаке на крају и преломе редова. Међутим, ако спојите ДОЦКС датотеку са другом ДОЦКС датотеком, нећете имати ових проблема.

спајање Мицрософт Ворд докумената

Споји Мицрософт Ворд документе

Можете да отворите Мицрософт Ворд документ, користите тастатуру Цтрл+А да изаберете све, Цтрл+Ц да све копирате и Цтрл+В да га налепите у други документ. Довољно је лако, али Мицрософт Ворд знатно олакшава спајање докумената.

Како спојити Мицрософт Ворд документе

Да бисте спојили два или више Мицрософт Ворд докумената помоћу уграђене алатке за спајање, пратите ове кораке. Ваши документи се могу налазити било где на вашем локалном диску. Потребно је само да отворите документ са којим желите да спојите други документ. Документ који спајате у други документ не мора да буде отворен.

Отворите Мицрософт Ворд документ са којим ћете спојити други документ.
Идите на картицу Уметање на траци.
Потражите дугме Објекат и кликните на њега.
Са листе изаберите Из датотеке.
У оквиру за избор датотеке који се отвори изаберите документ који желите да спојите.
Кликните на Инсерт.
Садржај документа ће бити уметнут.
Поновите за све документе које желите да спојите у тренутни Мицрософт Ворд документ.

  Да ли Инстаграм насумично прати налоге?

Спајање у односу на Копирај/налепи

Увек можете да копирате и налепите садржај једног Мицрософт Ворд документа у други. Можда се чини да је процес лакши за праћење, и јесте, с обзиром на то да користи познате пречице на тастатури. Методу копирања/лепљења је лакше користити само ако имате мале документе. Код већих докумената који имају слике и табеле, добра је идеја да користите алатку за спајање.

Алат за спајање ће се побринути да ништа не остане иза. Ако комбинујете групни рад у једну датотеку, то ће спречити изостављање слика, текста, наслова, табела итд.

Закључак

Алат за спајање докумената омогућава корисницима да убаце и друге врсте докумената. Радиће тако што ће све бити копирано, али ако документ није ДОЦКС датотека, можда ћете морати да поправите форматирање текста касније. Ако имате проблема са копирањем текста из ПДФ датотеке, покушајте са приступом спајања докумената. Мицрософт Ворд има одличан алат за цртање формата који можете користити да поправите форматирање спојеног текста.