Како спречити да се Виндовс 10 насумично буди из стања спавања

Виндовс 10 муче најчудније грешке. Проблем са којим се суочавају многи корисници који се понавља је када ставе своје системе у стање мировања. Систем ће се наизглед будити у насумично време. Може остати будан или се убрзо вратити у стање сна без икаквог разлога да изађе из њега. Испоставило се да може постојати легитиман разлог зашто се то дешава; ви то дозвољавате (мада то можда не знате). Виндовс је дуго времена, барем још од Виндовса 7, дозвољавао ‘тајмерима буђења’ да пробуде ваш систем из стања мировања. Подразумевано су онемогућени, али их је Виндовс 10 можда омогућио за одређене планове напајања, па се ваш систем буди без очигледног разлога. Ево како да га искључите.

Тајмери ​​буђења су дозвољени/недозвољени за појединачне планове напајања. Врло вероватно имате конфигурисана најмање два плана напајања; Избалансиран и високе перформансе. Мораћете да проверите статус тајмера буђења за оба плана. Ако имате конфигурисане друге планове, следите њихов пример.

Да бисте онемогућили тајмер за спавање, кликните десним тастером миша на икону батерије у системској палети и изаберите „Опције напајања“ из контекстног менија. Кликните на „Промени поставке плана“ поред плана напајања и кликните на „Промени напредне поставке напајања“ на следећем екрану.

У прозору Напредна подешавања проширите опцију „Спавање“. Померите се надоле до одељка „Дозволи тајмере буђења“ и уверите се да је онемогућен и за стање батерије и за укључено стање. Примените промену, а затим поновите за све остале планове напајања које сте креирали.

  Играјте Виндовс игре на свом иПад-у или Андроид таблету

Подразумевано, тајмери ​​буђења су омогућени за план уравнотежене снаге када је ваш систем укључен (стање које већина људи вероватно оставља у својим системима ноћу). Искључите га и можда ћете видети приметну разлику у томе колико пута се систем насумично буди.

Ово ипак није коначно решење. Неке апликације које бисте могли да оставите да раде на вашем систему, као што су оне које стримују музику, можда ће вас пробудити и заобићи ову поставку. Проверите да ли имате апликацију која би то могла да уради и забраните јој да то ради. Ако сте наишли на овај проблем на Виндовс 10 и пронашли алтернативно решење, обавестите нас у коментарима.