Како спречити Јутјуб пијанство помоћу функције за паузу

ИоуТубе има више садржаја него што човек може да погледа у једном животу, а ми чак и не узимамо у обзир досадне, незанимљиве ствари. Само оно што је постало вирално и благо популарно је превише за живот једне особе. Уз то, свакако покушавамо да гледамо што више видео снимака и то утиче на продуктивност. Ово је вероватно разлог зашто је Гоогле додао функцију „Одмори се“ у покушају да спречи препијање на ИоуТубе-у.

ИоуТубе – Одморите се

Ова функција је ексклузивна за ИоуТубе апликације, тако да ако сте на ИоуТубе-у на радној површини, једина ствар која вам може помоћи је помодоро апликација или нешто друго што вас приморава да се фокусирате на посао. Уверите се да сте ажурирали на најновију верзију апликације ИоуТубе. Ова функција је доступна и на иОС-у и на Андроид-у.

Отворите апликацију ИоуТубе и додирните своју слику профила у горњем десном углу. На следећем екрану додирните Подешавања.

На екрану подешавања видећете опцију „Подсети ме да направим паузу“ на врху. Додирните га и изаберите колико ИоуТубе-а вам је дозвољено да гледате. Имате само унапред подешене опције за избор; Никада, 15 минута, 30 минута, 60 минута, 90 минута и 180 минута. Сваки пут када изабрано време истекне, ИоуТубе ће вам рећи да направите паузу.

Наравно, ово можете променити у било ком тренутку и ништа вас не тера да слушате упозорење које вам ИоуТубе даје. Можете то игнорисати и наставити да гледате више видео записа о мачкама ако желите.

  Можете ли поново полагати Поттерморе Хоусе тест?

Функција Узми паузу је у основи само начин да вам помогне да пратите колико сте времена провели гледајући видео снимке на ИоуТубе-у. Видео снимци, ако су занимљиви, могу изгледати прилично кратки када су у ствари прилично дугачки и никад не знате колико сте их погледали. Ова функција служи као провера стварности колико сте времена заправо провели гледајући видео снимке на ИоуТубе-у.

Нисмо сигурни да ли ће ова функција бити доступна корисницима десктоп рачунара. Може, али чињеница је да корисници који желе да ограниче своје навике гледања ИоуТубе-а имају мноштво других опција. Екстензија за прегледач вероватно може да вам каже када предуго користите одређену веб локацију која није оријентисана на продуктивност. Постоји читав низ њих који су у основи направљени да вам помогну да спречите да трошите превише времена на Фацебоок или Твиттер. Овакви додаци углавном имају подршку и за ИоуТубе.