Како уклонити колутове на Фацебоок апликацији

Фацебоок је започео револуцију друштвених медија и од тада је остао на врху. Преживео је трансформације и многе нове функције су уведене током година како би био свеж и спречио кориснике да напусте платформу. Реелс је једна таква карактеристика. Реелс су кратки видео снимци који аутоматски почињу да се пуштају на Фацебоок-у и иако их можете сакрити, они се појављују чим поново отворите Фацебоок апликацију. Колутови могу да ометају пажњу и натерали су неке кориснике да потраже методе да разумеју како да онемогуће колутове у апликацији Фацебоок. Ако желите да научите како да се решите колутова на Фејсбуку, онда сте на правом месту. Доносимо вам користан водич који ће вас научити како да уклоните колутове у апликацији Фацебоок.

Како уклонити колутове на Фацебоок апликацији

Да бисте научили како да онемогућите колутове у апликацији Фацебоок, прво морате схватити да не постоји директна опција да их онемогућите у апликацији Фацебоок. Али постоје неке методе које ће вам помоћи да научите како да се решите колутова на Фејсбуку. Хајде да се упустимо у ове методе и разумемо како да уклонимо колутове у апликацији Фацебоок.

Напомена: Паметни телефони немају исте опције подешавања. Они се разликују од произвођача до произвођача, па проверите тачна подешавања пре него што промените било које. У овом чланку смо користили паметни телефон Хонор Плаи.

  13 најбоље оцењених ревизорских фирми за паметне уговоре у 2023

1. метод: Прикажите функцију аутоматске репродукције

Измена подешавања Фацебоок апликације је најлакши начин да онемогућите репродукцију досадних колутова када отворите Фацебоок. И даље ћете видети колутове, али се неће аутоматски играти. Пратите доле наведене кораке да бисте урадили исто.

1. Додирните икону Фацебоок да бисте отворили Фацебоок апликацију.

2. Додирните икону профила која се налази у горњем десном углу да бисте отворили мени.

3. На екрану менија, тапните на икону зупчаника да бисте отворили Подешавања.

4. Затим потражите опцију Медији и додирните је.

5. Сада додирните опцију Аутоплаи.

6. Изаберите опцију Невер Аутоплаи Видеос.

Сада када следећи пут отворите Фацебоок апликацију, колутови се неће играти аутоматски. То је једноставан начин да разумете како да уклоните колутове у апликацији Фацебоок.

Метод 2: Преко старе Фацебоок верзије

Други начин за уклањање колутова са Фацебоок-а је прелазак на старију верзију Фацебоок апликације. Како су колути уведени у новије верзије Фацебоок-а, старе апликације га неће имати и можете користити Фацебоок без да видите колутове. Прво, мораћете да деинсталирате своју тренутну Фацебоок апликацију пратећи ове кораке.

1. Отворите Гоогле Плаи продавницу тако што ћете додирнути њену икону.

2. Унесите Фацебоок у траку за претрагу која се налази на врху.

3. Додирните апликацију Фацебоок у резултатима претраге да бисте отворили апликацију Фацебоок у Плаи продавници.

4. Додирните дугме Деинсталирај.

5. Додирните опцију Деинсталирај у одзивнику за потврду.

Ово ће деинсталирати вашу тренутну Фацебоок апликацију. Сада морате да преузмете старију верзију Фацебоок апликације и за то следите ове кораке.

  Како направити видео репродукцију на Инстаграм Стори-у

6. Преузмите стару верзију апликације Фацебоок са веб локације треће стране.

Напомена: Можете одабрати и било коју другу старију верзију Фацебоок апликације ако желите.

7. Додирните преузету АПК датотеку и инсталирајте је. Ако добијете грешку током инсталације, уверите се да сте омогућили инсталацију апликације из непознатих извора на свом телефону.

Након што инсталирате старију верзију апликације Фацебоок, морате осигурати да се не ажурира аутоматски. То можете учинити тако што ћете онемогућити функцију аутоматског ажурирања. Пратите ове кораке да бисте то урадили.

8. Следите кораке од 1 до 3 поменуте горе.

9. Додирните икону три вертикалне тачке у горњем десном углу.

10. Поништите избор у пољу за потврду Омогући аутоматско ажурирање тако што ћете га додирнути.

Сада можете да користите старију верзију Фацебоок апликације као обичну апликацију. Сада знате како да уклоните колутове у апликацији Фацебоок.

Метод 3: Преко Фацебоок мобилне веб странице

Многе функције доступне у апликацији Фацебоок нису обезбеђене у веб верзији Фацебоок-а. Дакле, можете да користите Фацебоок у свом мобилном претраживачу и да у потпуности избегнете колутове јер функција колута није доступна на Фацебоок страници за мобилне уређаје. Пратите ове кораке да бисте урадили исто.

1. Отворите жељени претраживач за мобилни уређај тако што ћете додирнути његову икону.

2. Идите на страницу за пријаву на Фејсбук.

3. Унесите акредитиве свог налога и додирните дугме Пријави се.

Сада користите Фацебоок и нећете видети ниједан колут.

Често постављана питања (ФАК)

К1. Колико колутова треба поставити у једном дану на Фејсбуку?

Анс. Стручњаци препоручују да на Фејсбуку не постављате више од 2 колута дневно. Било шта више од тога примећено је да узрокује пад у ангажовању корисника.

  Како да поправите ДисплаиПорт на ХДМИ адаптер који не ради

К2. Да ли се колутови могу заказати на Фејсбуку?

Анс. Не, не постоји званична опција за заказивање колутова на Фејсбуку. Али можете креирати нацрте колутова и постављати их кад год желите.

***

Надамо се да је овај водич био од помоћи и да сте успели да научите како да уклоните колутове у апликацији Фацебоок. Јавите нам који метод вам је најбољи. Ако имате питања или сугестије, слободно их оставите у одељку за коментаре.