Како уклонити Пинтерест из резултата Гоогле претраге

Пинтерест је популарна веб локација за рукотворине, храну и романтичне вампирске ствари. Када је веб локација први пут покренута, имала је један од најуникатнијих веб дизајна било које веб локације. Још увек има сталну корисничку базу, али Пинтерест је један од најгорих пошиљалаца нежељених порука у резултатима Гоогле претраге, посебно Гоогле претрага слика. Добијате слику која вас, када кликнете, у суштини шаље у зечју рупу покушавајући да пронађете извор. Ево како можете да уклоните Пинтерест из резултата Гоогле претраге.

Ако сте корисник Фирефок-а, биће лакше уклонити Пинтерест из Гоогле резултата претраге јер једноставно можете да инсталирате додатак који се зове Унпинтерестед. За кориснике Цхроме-а или за кориснике мобилних уређаја и даље постоји опција за уклањање Пинтерест-а из резултата Гоогле претраге, али то је ручна поправка коју ћете морати да примените сваки пут када нешто гуглате.

Корисници Фирефок-а

Инсталирајте Унпинтерестед и тражити било шта. Идите на Гоогле претрагу слика и потражите шеме за плетење. Без додатка, вероватно постоји неколико Пинтерест резултата. Уз то, нема их.

Други претраживачи

За све остале прегледаче, и десктоп и мобилне, мораћете да користите модификатор претраге да бисте уклонили Пинтерест из резултата Гоогле претраге. Модификатор претраге вам омогућава да укључите одређене домене, тачна подударања кључних речи и типове датотека када тражите нешто. Постоји један оператер који вам омогућава да искључите све резултате са одређене веб локације. У овом случају, та веб локација је Пинтерест.

Све што треба да урадите је да додате следеће на крају вашег термина за претрагу.

-www.pinterest.com

Обавезно укључите бит ‘ввв’. Не морате да додате хттпс:// на почетак адресе. Ово ће очистити ваше резултате претраге од свих Пинтерест слика, страница, плоча итд.

  Најбољи штандови за мониторе 2023

Овај оператор ради на свим Гоогле алатима за претрагу, односно можете га користити у Гоогле веб претрази, као иу Гоогле претрази слика. Ако имате друге веб-сајтове који нежељено шаљу ваше резултате претраге, тј. оне које не желите да укључите у претрагу, можете користити потпуно исти трик да их искључите. Процес је исти; додајте симбол минус и унесите име домена.

Пинтерест је можда добра веб локација. Свакако има своју корисничку базу, али ништа не угрожава претрагу слика као ова веб локација. Чини се да је све у резултатима претраге додао корисник ради слања нежељене поште ко год то пронађе. Са толиким нагласком на самој слици, Пинтерест чини готово немогућим проналажење извора стварне слике, или било чега што је на даљину повезано са њом.