Како уклонити поља за потврду у Филе Екплорер-у у оперативном систему Виндовс 10

У оперативном систему Виндовс 10, Филе Екплорер приказује видљива поља за потврду кад год изаберете датотеку. Ово олакшава управљање датотекама помоћу екрана осетљивог на додир, али можда ћете више волети класично искуство без ових поља за потврду. Ево како да их искључите.

Када су омогућени, оквири за потврду ставке изгледају као мали квадрати – или празни или са квачицом унутар њих – поред иконе, сличице или назива датотеке сваке датотеке. Појављују се у сваком режиму изгледа Филе Екплорер-а, укључујући приказе листе и детаља.

Ова функција се први пут појавила у оперативном систему Виндовс Виста и обично је подразумевано омогућена у оперативном систему Виндовс 8 на уређајима који подржавају екран осетљив на додир. Можете чак користити и потврдне оквире за ставке у оперативном систему Виндовс 7.

Укључите поља за потврду са траке Филе Екплорер-а

Можете уклонити ове оквире за потврду из самог Филе Екплорер-а.

Прво отворите Филе Екплорер. Да бисте то урадили брзо, притисните Виндовс+Е или кликните на икону фасцикле на траци задатака ако је Филе Екплорер тамо закачен. Такође ћете пронаћи Филе Екплорер у менију Старт.

На траци са врпцом на врху прозора Филе Екплорер кликните на картицу „Приказ“.

Пронађите „Потврде за потврду ставки“ на траци са алаткама Приказ и кликните на њих.

Ако је функција омогућена, квачица у пољу поред сваке датотеке ће нестати. Када изаберете датотеке, оне више неће приказивати поље за потврду поред њих.

Ако желите да поново укључите ову функцију, вратите се на траку са алаткама Виев у Филе Екплорер-у и поново означите поље поред „Потврде за потврду ставке“. Кликните на ову опцију кад год желите да сакријете или поништите поља за потврду.

Алтернативни метод: Користите прозор са опцијама фасцикле

Такође је могуће онемогућити потврдне оквире за ставке користећи опције фасцикле у Филе Екплорер-у. Да бисте то урадили, отворите прозор Филе Екплорер и кликните на „Прикажи“ на траци са алаткама. Кликните на дугме „Опције“ и видећете прозор Опције фасцикле.

Померајте се надоле по листи док не видите „Користите поља за потврду да бисте изабрали ставке“. Поништите избор, а затим кликните на Примени.

Након тога затворите прозор Фолдер Оптионс и поља за потврду у Филе Екплорер-у ће нестати. Уживати!