Како уклонити свој број са Труецаллер-а

Скоро сваки корисник телефона зна, а већина њих користи апликацију Труецаллер да идентификује ко је позвао њихов број или чак блокира сумњиве. Ова глобална и позната апликација за идентификацију позиваоца и блокирање позива има много намена за кориснике телефона јер помаже у пружању додатних информација о непознатом броју телефона. Међутим, неки корисници телефона не воле да њихови бројеви телефона буду наведени у бази података Труецаллер и листи за претрагу из неких разлога. Дакле, у овом чланку ћете сазнати како да поништите свој број са Труецаллер-а корак по корак. Прочитајте и следите предстојеће кораке да бисте систематски извршили акцију уклањања листе Труецаллер-а.

Како уклонити свој број са Труецаллер-а

Уобичајено је да људи брину о својој приватности и безбедности са информацијама које јавно деле. Нико не воли да се његово име и бројеви телефона наводе на неким сајтовима или апликацијама којима неко може да приступи на неетичке начине који, заузврат, може да вас циља са злонамерним намерама. Можда сте то схватили након што сте открили ту информацију, али данас постоји лек за скоро све. Пратите овај чланак даље да бисте сазнали како да поништите број телефона са Труецаллер-а и да га трајно уклоните да бисте задржали своје право на приватност и безбедност.

Напомена: Корак 1 можете прескочити ако немате Труецаллер налог и само желите да поништите број телефона из базе података Труецаллер. Можете директно прећи на корак 2 и пратити наведене кораке.

  Поправите грешку у Реддит Цхат-у при учитавању садржаја

Корак 1: Деактивирајте Труецаллер налог

Пре него што поништите и уклоните свој број телефона са Труецаллер-а, прво ћете морати да деактивирате свој постојећи Труецаллер налог. Пратите следеће кораке да бисте то урадили.

1. Отворите апликацију Труецаллер на свом телефону.

2. Додирните икону Хамбургер на почетном екрану у горњем левом углу, као што је приказано.

3. Додирните опцију Подешавања са листе.

4. Додирните Центар за приватност, као што је приказано испод.

5. Померите се надоле и додирните опцију Деактивирај.

6. Потврдите тако што ћете додирнути ДА у искачућем прозору са назнаком Деактивирањем налога ваши подаци ће бити избрисани. Да ли желите да наставите?

Сада ће ваш налог бити деактивиран за неко време. Након овога, да бисте уклонили свој телефонски број са Труецаллер-а, следите следећи корак.

Корак 2: Уклоните број телефона

Да бисте поништили свој број, мораћете да посетите веб страницу за поништавање листе Труецаллер-а и унесете број да бисте наставили са процесом укидања. Пажљиво прочитајте и пратите следеће кораке.

1. Посетите страницу Труецаллер Унлист у свом претраживачу.

2. Сада унесите свој телефонски број са тачним кодом земље (нпр. +91 за индијске телефонске бројеве) и решите ја нисам робот цаптцха, као што је приказано испод.

3. Затим кликните на опцију Унлист.

4. Још једном кликните на опцију Поништи са листе у искачућем прозору са назнаком Да ли сте сигурни да желите да поништите свој број телефона? То значи да више не можете да користите апликацију.

Након што потврди захтев за укидање листе, Труецаллер ће у потпуности уклонити ваш број телефона из базе података и резултата претраге у наредна 24 сата.

  Да ли приватни или анонимни режим чини претраживање веба анонимним?

Често постављана питања (ФАК)

К1. Могу ли директно да поништим свој број телефона без деактивирања Труецаллер налога?

Одговор: Не, прво ћете морати да деактивирате свој Труецаллер налог из апликације или веба. Тек након тога можете поднети захтев за уклањање жељеног броја телефона као што је објашњено горе у чланку.

К2. Колико времена је потребно Труецаллер-у да скине број телефона из базе података након што се постави захтев за уклањање?

Одговор: Генерално, Труецаллер-у може бити потребно до 24 сата да поништи број и уклони име из базе података. Међутим, понекад може потрајати мало дуже од 24 сата да се заврши процес укидања. Дакле, ако приметите да су ваше име и број наведени у резултатима претраге Труецаллер-а, поновите горе наведене кораке за уклањање листе.

К3. Да ли ће и име и број телефона бити уклоњени из базе података Труецаллер након уклањања из листе?

Одговор: Након завршетка захтева за поништавање листе, ваше име ће бити уклоњено из резултата претраге и базе података повезане са бројем телефона. Међутим, број телефона ће остати за Труецаллер ИД позиваоца без имена. То значи да други корисници Труецаллер-а неће видети ниједно име када приме позив са вашег броја.

К4. Како уклонити и опозвати број телефона из апликације Труецаллер за Андроид или иОС?

Одговор: Можете да деактивирате свој Труецаллер налог из Андроид или иОС апликације. Међутим, можете да поништите свој број телефона из базе података Труецаллер само преко веб странице за поништавање Труецаллер-а, као што је већ објашњено. Апликација Труецаллер на иОС-у и Андроид-у је више фокусирана на праћење ИД-а позиваоца, блокирање позива, видео и аудио позиве и ћаскање и размену порука. Труецаллер акција поништавања листе може се извршити само преко званичне веб странице Труецаллер-а.

  Поправите грешку неочекиване зип датотеке 0к80004005

К5. Могу ли поново да користим Труецаллер број телефона који није био наведен?

Одговор: Да, можете користити Труецаллер број након што га уклоните са листе. Можете креирати нови Труецаллер налог са истим бројем, а име може бити било шта што наведете. Наведено име биће наведено у бази података, а остали корисници ће моћи да виде име и број и кроз позив и резултате претраге.

***

Дакле, ово су били кораци како да поништите свој број са Труецаллер-а и трајно уклоните име из базе података. Можете да поделите сва питања о овом чланку или било какве предлоге за неке друге теме које бисте желели да научите од нас. Испустите те упите и предлоге у пољу за коментаре испод.