Како уштедети новац на иЦлоуд складишту

Ситуација са иЦлоуд складиштем била би смешна да није тако смешна, а већ смо јасно рекли да ли би Аппле требало да понуди више простора за складиштење бесплатно. Али ако заиста морате да платите, зашто не уштедите нешто новца?

Иако је Аппле-ова цена иЦлоуд складиштења побољшана, то не оправдава чињеницу да би требало да нуди више тога бесплатно, а постоји школа мишљења да би требало да поклони довољно да у потпуности направи резервну копију било ког иПхоне-а или иПад-а који продају . То је на много начина проблематично, а не само чињеница да се са успоравањем продаје иПхоне-а, Аппле више него икада ослања на своје услуге као начин зараде.

Истина је да су цене Аппле-овог иЦлоуд складишта конкурентније од неких, али то га не оправдава што нуди јадних 5 ГБ простора за складиштење када је на нивоу готовине Сцрооге МцДуцк-а. Из тог разлога немамо двојби око тога да поделимо неколико начина на које бисте могли да уштедите нешто новца, ако вам апсолутно затреба више простора за складиштење ваших фотографија итд.

Дакле, с тим речено, хајде да почнемо.

Купите поклон картице с попустом

Аппле је продавао Апп Сторе и иТунес поклон картице дуги низ година, и упркос именима, оне су наводно исте. Без обзира како се зове, стање картице се на крају додаје вашем Аппле ИД-у, што заузврат значи да га можете користити за куповину било које од Аппле-ових услуга или софтверских производа. То значи да можете купити апликације, музику или чак платити претплату у апликацији ако желите. Можете чак и да платите за више иЦлоуд складиштења.

  Уклоните позадину слике помоћу овог уграђеног алата

То вам само по себи неће уштедети новац, али велике продавнице понекад стављају иТунес поклон картице на продају ради попуста, тако да може постојати прилика да ту и тамо уштедите који долар. Запамтите, свако мало помаже.

Колико складишта вам је заиста потребно?

Понекад смо сви криви за паничну куповину. Складиштење је једна област у којој се то може увући, посебно ако нисте сигурни колико вам је простора потребно. Понекад може бити лакше једноставно платити за највиши ниво складишта само да више никада не морате да бринете о складишту, али ако вам није толико потребно, можете уштедети неколико долара месечно тако што ћете се уверити да сте на десни слој.

Идите у Подешавања, а затим додирните своје име на врху екрана.

Затим додирните „иЦлоуд“ и зачудите се визуелном представом колико иЦлоуд складишта користите, као и колико је тренутно доступно.

Ако користите мали део онога што је доступно, можда је време да вратите на старију верзију.

Користите Фамили Схаринг да делите складиште

Породично дељење је често занемарена функција коју Аппле нуди. Омогућава људима из исте породице да деле ресурсе као што су апликације и услуге. Срећом, иЦлоуд складиште је једна од оних ствари које можете да делите, тако да уместо да имате више људи који користе појединачне канте података, да сви они уроне у исту канту може вам уштедети нешто новца.

Да бисте омогућили дељење иЦлоуд складиштења, отворите Подешавања и додирните своје име на врху екрана,

Затим додирните Породично дељење.

Додирните иЦлоуд Стораге.

  Како декодирати податке иПхоне аналитике

Сада једноставно следите кораке да бисте поделили постојећи складишни простор или, ако је потребно, надоградите на ниво од 200 ГБ или 2 ТБ.

Како уштедети простор у иЦлоуд-у

Ако све друго не успије, постоје неки начини на које можете смањити количину иЦлоуд складишта коју користите. На пример, можете да користите Гоогле фотографије да бесплатно складиштите неограничен број фотографија и избегавате иЦлоуд библиотеку фотографија. Неки од њих могу захтевати креативно управљање складиштем, али то може бити довољно да уштедите новац ако не морате.