Како читати Хакерске вести на Линук радној површини

Хацкгрегатор је апликација за читање са десктопа за веб локацију Хацкер Невс. Са Хацкгрегатор-ом, могуће је читати вести са овог сајта на Линук десктопу. Ево како да га подесите на свом систему.

Инсталирање Хацкгрегатора на Линук

Хацкгрегатор је одличан начин читања веб локације Хацкер Невс на Линук десктопу. Имајући то у виду, програм се не испоручује унапред инсталиран ни на једном Линук оперативном систему, тако да га треба ручно инсталирати.

Постоје три начина за инсталирање апликације Хацкгрегатор на Линук. За Арцх Линук и Мањаро, можете га подесити преко АУР-а. Такође је могуће инсталирати апликацију са Флатхуб-а као Флатпак и на било коју Линук дистрибуцију помоћу изворног кода.

Флатпак

Топло препоручујемо да поставите Хацкгрегатор преко Флатхуб-а као Флатпак. Овај метод је компатибилан са 99% Линук дистрибуција. За почетак покрените прозор терминала на радној површини.

Можете да отворите прозор терминала на Линук радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или потражите „Терминал“ у менију апликације. Када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, пратите наш водич да бисте подесили време извођења Флатпак-а.

Након подешавања времена извршавања Флатпак-а на рачунару, користите команду флатпак даљинско додавање да додате продавницу апликација Флатхуб на рачунар. Ова продавница апликација ће вам помоћи да инсталирате Хацкгрегатор.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Сада када је Флатхуб продавница апликација конфигурисана, моћи ћете да инсталирате апликацију Хацкгрегатор на свој систем помоћу наредбе за инсталирање флатпак испод.

sudo flatpak install flatpak install flathub de.gunibert.Hackgregator

Арцх Линук АУР

Ако користите Арцх Линук, моћи ћете да покренете програм Хацкгрегатор на вашем систему помоћу апликације АУР. Користите пацман команду у наставку да бисте инсталирали пакете „гит“ и „басе-девел“ да бисте покренули процес.

sudo pacman -S base-devel git

Са два пакета конфигурисана на вашем Арцх ПЦ-у, мораћете да конфигуришете Тризен АУР помоћник. Овај програм ће конфигурисати апликацију Хацкгрегатор из изворног кода много лакше него ручно.

git clone https://git.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Сада када је помоћник Тризен АУР инсталиран, може се инсталирати апликација Хацкгрегатор. Користећи тризен -С команду за инсталацију доле.

trizen -S hackgregator

Изворни код

Ако немате Флатпак или Арцх Линук или шта да подесите апликацију Хацкгрегатор на свом Линук рачунару, најбољи начин да то урадите је да преузмете изворни код и сами га направите. Ево како да то урадите.

  Како инсталирати тему икона Цаптива на Линук-у

Прво, инсталирајте зависности испод на ваш Линук систем.

глиб
гтк
либсоуп
јсон-глиб
вебкит2гтк4

Сада када су зависности инсталиране, преузмите код и унесите команде за прављење и инсталирање софтвера.

git clone https://gitlab.com/gunibert/hackgregator.git
cd hackgregator

meson build

ninja -C build

sudo ninja -C build install

Коришћење Хацкгрегатора

Хацкгрегатор је прилично једноставна апликација. Подразумевано, учитава главне вести Хакерских вести. Да бисте прочитали било коју од најважнијих вести, изаберите ставке са листе. Када изаберете ставку са листе, Хацкгрегатор ће директно учитати везу да бисте је могли прочитати.

Читање коментара

Један од најважнијих аспеката Хакерских вести је одељак за коментаре. Тамо се много разговора води, и ту се корисници могу јавити са своја два цента на било којој датој вези.

Да бисте видели коментаре одређене приче у Хацкгрегатору, кликните на плаву икону броја. Када кликнете на икону броја, моћи ћете да видите коментаре на Хацкер Невс пост.

Приступите новим продавницама

Подразумевано, апликација Хацкгрегатор ће вам показати „Најбоље приче“ које су популарне на веб локацији. Ове приче обично имају много коментара или су тренутно у тренду на интернету.

Ако желите да видите потпуно нове приче онако како се дешавају у Хацкгрегатору, одељак „Најбоље вести“, иако је од помоћи, није место да их пронађете. Уместо тога, да бисте видели нове приче у апликацији, кликните на падајући мени.

Када уђете у падајући мени, промените га из „Најважније вести“ у „Нове приче“. Када промените мени у „Нове приче“, апликација Хацкгрегатор ће учитати потпуно нове приче на Хакерским вестима које можете да читате.

Освежавајуће

Хацкгрегатор се не освежава аутоматски. Дакле, без обзира да ли читате „Најважније вести“, „Нове приче“ или друге опције, нећете добијати никаква аутоматска ажурирања. Уместо тога, мораћете да притиснете дугме за освежавање.

  5 најбољих додатака за емпатијско ћаскање за Линук

Пронађите икону за освежавање у горњем левом углу Хацкгрегатора. Затим га изаберите мишем. Када кликнете на ову икону, апликација Хацкгрегатор ће се поново учитати и приказати нове приче за избор менија који сте изабрали.