Колико је Гоогле Меет временско ограничење за састанак

Алатке за видео конференције нису исто што и алатке за видео позиве. Конференцијски алати су направљени да задовоље. више корисника на једном састанку и далеко су сложенији од групног видео или аудио позива. Као такви, иако ћете наћи много бесплатних алата за видео конференције, сви ће имати неку врсту ограничења за бесплатне кориснике.

Временско ограничење за Гоогле Меет

Временско ограничење за Гоогле Меет

Међутим, Гоогле Меет је бесплатан за коришћење, бесплатни корисници су ограничени дужином састанка који имају.

Бесплатан корисник Гоогле Меет-а може Имам састанак то је 60 минута или мање, тј. ваш састанак или позив може трајати један сат. Аутоматски ће се завршити након једног сата и мораћете да започнете нови састанак.
Ово се односи на састанке са 3 или више учесника.
Ако сте током прошле године обављали дуже позиве, односно позиве дуже од 60 минута, то је зато што је Гоогле привремено укинуо ограничење од једног сата за бесплатне кориснике.
Ограничење ће поново ступити на снагу 28. јуна, 2024 осим ако Гоогле не одлучи да га поново продужи.
За кориснике Гоогле Меет-а, бесплатни позиви један на један могу да трају чак 24 сата.

Гоогле Меет: Обављајте дуже позиве

Гоогле Меет оглашава дуже позиве. Можете да упућујете позиве до 24 сата, међутим, ово временско ограничење захтева плаћени налог од стране домаћина састанка.

Постоје два различита плаћена налога која можете купити;

Гоогле Воркспаце Ессентиалс: 8 УСД по кориснику месечно
Гоогле Воркспаце Ентерприсе: Контактирајте Гоогле за цене

Плаћени Гоогле Меет планови ће такође повећати број учесника које можете имати у једном позиву са 100 на 150 (Воркплаце Ессентиалс) на 250 (Воркспаце Ентерприсе).

Плаћени корисници Гоогле Меет-а такође добијају Остале карактеристике укључујући више простора за складиштење на њиховом Гоогле диску (10-100 ГБ по кориснику). За кориснике Воркплаце Ентерприсе-а доступна је и опција стриминга уживо, што значи да можете да емитујете уживо преко Гоогле Меет-а уместо да користите друштвене медије.

Други алати за видео конференције

Ако се питате како се Гоогле Меет слаже у поређењу са другим бесплатним алаткама за видео конференције или алатима који пружају бесплатну опцију поред својих плаћених корисника, ми смо за вас.

Гоогле Меет наспрам Зоом-а: бесплатни корисници Гоогле Меета могу имати састанке од 60 минута, док корисници бесплатних Зоом-а могу имати састанке од 40 минута.

Гоогле Меет у односу на Мицрософт Теамс: И бесплатни Гоогле Меет и бесплатни Мицрософт Теамс имају временско ограничење од 60 минута за бесплатне кориснике, међутим, Мицрософт Теамс је знатно теже подесити.

Закључак

Временско ограничење за Гоогле Меет јул изгледа недовољно у неким случајевима, на пример, ако држиш час, али је далеко најмање рестриктивно што се бесплатних алата тиче. Чак и када у поређењу са плаћеним плановима за Зоом, Гоогле Меет је на првом месту.