Контрола нацрта прати промене докумената у ДОЦКС-у, страницама и другим форматима [OS X]

Једина разлика између професионалног писца и пијаног писца је могућност уређивања. Неки писци прате једноставан процес „Писање унапред, писање, преписивање“ и чини се да су у реду. Неки од нас су превише критични за наше добро и на крају испуштају тону корисног садржаја у потрази за савршенством. У неком тренутку током поновног уређивања (то је све што радимо) схватамо да није требало да едитујемо неку реч или фразу, којих не можемо да се сетимо. У већини процесора текста постоје уграђени алати за ревизију који вам омогућавају да пратите историју текста. Мицрософт Ворд вам омогућава да пратите промене поред вашег документа, Мац има изворну историју верзија са сваком датотеком, тако даље и тако даље. Сада имамо решење које вам омогућава да пишете у свом омиљеном уређивачу, али да засебно пратите промене. Контрола нацрта вам омогућава да пратите, претражујете, архивирате и враћате измене како желите. Постоји куповина у апликацији од 19,99 долара која вам омогућава да приступите више докумената истовремено, бесплатна верзија вам омогућава да уређујете само један.

Апликација има веома једноставан интерфејс, без шавова на видику. Једноставно превуците документ у контролу нацрта и он ће почети да прати документ. Можете да наставите да радите на свом документу као што бисте иначе радили, док ће контрола нацрта ажурирати документ у редовним интервалима или сваки пут када притиснете „Сачувај“. Сваки пут ћете бити обавештени.

У изабраном документу, сваки додатни текст је обојен зеленом бојом, сваки избрисани текст постаје црвен, са стрелицом која показује шта је текст постао. Приликом уређивања, олакшава брзо скенирање документа да бисте пратили све промене. Можете чак и да проверите преглед како ваша датотека изгледа без измена

  Добијте све-у-једном предности Цибер Протецт Цлоуд-а уз Ацронис

Документ који је коришћен за тестирање је била маркдовн датотека, уређена помоћу ВритерПро-а (лакша за прилагођавање). Подржани су следећи формати, уз подршку за .меллел која је недавно додата:

Мицрософт Ворд (.доцк)
Странице (.странице)
ЛибреОффице, ОпенОффице (.одт)
Сцривенер (.сцрив)
Мелел (.меллел)
Маркдовн (.мд)
Обогаћени текст (.ртф)
Сви формати обичног текста (.ткт, .тек, .хтмл, .фоунтаин, итд.)

Апликација Контрола нацрта има своје недостатке. Ако радите на великој датотеци и схватите да вам треба неколико реченица из претходног нацрта, мораћете да извршите ту промену ручно, јер је ово стриктно апликација за праћење. Постоје додатне контроле којима се може приступити преко траке менија, али нема много објашњења о томе како да их најбоље искористите. Све у свему, или ће вам ова апликација апсолутно требати, или неће уопште. Нема много средине, иако се дефинитивно препоручује за пробно покретање.

Преузмите контролу нацрта из Мац Апп Сторе-а