Контролишите курсор миша померањем главе у Виндовс-у


Технологија је прешла дуг пут о чему сведоче наши паметни телефони који су данас моћнији него што су били суперрачунари пре две деценије. Међутим, прави тест технолошког унапређења произилази из тога колико оно може да побољша животе и где технологија заиста блиста у том погледу је помагање особама са инвалидитетом да живе нормалним животима. Анимоусе је бесплатна Виндовс апликација отвореног кода која спада у категорију корисне технологије. Омогућава вам да контролишете курсор миша, заједно са радњама левог и десног клика једноставним померањем лица. Апликација ради на Виндовс 7 и новијим и захтева да имате веб камеру прикључену на рачунар.

Инсталирајте апликацију и покрените је. Не почиње да вас прати одмах. Кликните на зелено дугме за напајање и сачекајте да се тражило камере повеже са камером и пронађе ваше лице. Кликните на „Започни праћење“ када будете спремни и курсор миша ће се сада кретати по екрану када нагнете главу. Да бисте укључили акцију клика мишем, кликните на дугме „Омогући клик мишем“. Кликови мишем раде када поставите курсор преко дугмета и не померате га. Чека неко време пре него што га региструје као акцију „клик“.

На дну се такође појављује трака за кликове мишем која вам омогућава да изаберете коју акцију клика мишем треба да изврши. Било шта осим једног левог клика није баш интуитивно, али посао обавља под условом да имате мало стрпљења.

  Како поделити екран на Виндовс 11 (3 метода)

Ако установите да се курсор миша не креће довољно брзо као одговор на покрете ваше главе, идите на опцију Мени и под Подешавања курсора подесите осетљивост вертикалних и хоризонталних покрета. Биће потребно мало времена да се то уради како треба, али добро функционише када га поставите.

Чини се да апликација ради са веб камерама још слабијег квалитета, што је још боље. Морати да издвојите новац за бољу веб камеру само да бисте могли да користите миш није сјајно решење, тако да вам Анимоусе штеди невоље. То је прилично одлично и бесплатно решење за свакога ко не може да користи обичан миш.

Инсталирајте Анимоус