Користите датум или време са правилима модификатора да бисте поставили динамички ПИН

Закључавање нашег телефона помоћу 4-цифреног ПИН-а или шаблона је уобичајен начин да наш уређај буде безбедан, али да будемо поштени, није потребно много прикривености да бисте стајали поред некога када откључа телефон и погодили који шаблон или ПИН који користе. Смарт Пхоне Лоцк је Андроид апликација која закључава ваш телефон иза истог 4-цифреног ПИН-а, али то отежава свакоме да погоди који је ваш ПИН јер ће га апликација мењати сваки пут. Очигледно ово звучи смешно, јер ако апликација мења ПИН, како ћете знати шта је то? Смарт Пхоне Лоцк има две врсте ПИН-ова који се могу подесити; ПИН за датум и ПИН за време. Ови ПИН-ови се, као што можете претпоставити, мењају према тренутном датуму и времену. Ако поставите ПИН за датум, он ће се мењати свакодневно, а ако подесите ПИН за време, мењаће се сваког минута. Ако и даље мислите да ово није безбедно, апликација долази са два модификатора који мењају вредност ПИН-а, што га чини још тежим за погађање.

Пре него што прочитате унапред, Смарт Пхоне Лоцк подржава огласе и то значи да ћете имати оглас на закључаном екрану. Када га активирате, постављате подразумевани ПИН који морате да унесете да бисте могли да извршите било какве измене у подешавањима апликације. Апликација такође тражи ваш број телефона у случају да заборавите свој ПИН како би вам га могла послати СМС-ом.

Изаберите који тип ПИН-а желите да поставите. Када изаберете основни ПИН, можете да примените један или оба модификатора на њега, тако да је било коме теже да погоди осим ако не зна критеријуме за измену. Постоје два модификатора, један је обрнути ПИН који ће обрнути вредност ПИН-а. На пример, ако сте подесили ПИН за време, а тренутно време је 8:15, тада ће ПИН бити 0815. Са укљученим модификатором за обрнуто, мораћете да унесете 5180 уместо тога. Други модификатор је Оффсет ПИН који користи прилагођену вредност коју унесете. Мора бити између -60 и +60. Вредност се додаје тренутном времену и резултујућа вредност је ваш тренутни ПИН. Ако користите оба модификатора, вредност Оффсет ће бити израчуната и тада ће се на њу применити обрнуто правило. Ова правила се примењују и на ПИН датума, али вредност померања повећава или смањује годину.

  Како да онемогућите додирну траку на вашем МацБоок Про-у

Сам закључани екран је прилично једноставан и реклама нам се баш и не свиђа, али више јер не постоји начин да је уклонимо. Апликацију можете сакрити са почетног екрана из њених подешавања.

Што се тиче подешавања динамичког и тешко погодног ПИН-а, мислим да је сигурно рећи да закључавање паметног телефона то ради довољно добро.

Инсталирајте закључавање паметног телефона из Гоогле Плаи продавнице