Користите моно аудио канал за бољи звук када користите једну слушалицу

Музика нам помаже да се концентришемо на посао, али са вама не можете увек да имате слушалице док радите. Нервира свакога ко треба да разговара са вама. Једноставно привлачење пажње док радите и слушате музику претвара се у посао за људе и отежава рад. Сигуран начин да то урадите је да слушате музику само преко слушалица. Слушање музике са само једном слушалицом не представља сјајно искуство, али не мора бити тако. Једноставно се пребаците на Моно аудио канал и имаћете бесконачно боље искуство слушања кроз само једну слушалицу. Ево како да се пребаците на Моно канал на иОС-у, Андроид-у и Виндовс-у.

Моно аудио канал – иОС

иОС има можда најлакши начин за прелазак на Моно канал. Има прекидач који ради трик и нећете имати среће када су у питању Андроид уређаји и Виндовс 7+.

Отворите апликацију Подешавања и идите на Опште>Приступачност и укључите Моно Аудио.

Моно аудио канал – Андроид

Постоје два начина да се пребаците на Моно аудио канал у Андроид-у. Прва је лака опција која долази у облику системских поставки које можете да укључите, слично као што се то ради у иОС-у. Нажалост, поставка није доступна за све уређаје, а можда ни у најновијој верзији Андроид-а.

Да бисте проверили да ли је системска поставка доступна, идите у апликацију Подешавања и у Опште>Приступачност потражите опцију Моно репродукције у одељку Аудио.

  Спасите се у мултиплатформеру Беионд Гравити [Paid]

Ако, као случајно, не видите опцију коју ћете морати да се задовољите променом начина на који се музика пушта на вашем музичком плејеру. Овде препоручујемо коришћење ВЛЦ плејера јер подразумевани музички плејер у Андроиду 6.0 нема посебну опцију репродукције за слушалице.

Пустите песму у ВЛЦ-у и додирните дугме више на траци са радњама. На екрану еквилајзера изаберите Слушалице и имаћете много боље искуство слушања са само једне слушалице.

Виндовс

Кликните десним тастером миша на икону звучника у системској палети и изаберите „Уређаји за репродукцију“. Двапут кликните на слушалице наведене под уређајима и идите на картицу Побољшања. Укључите виртуелизацију слушалица.

Затим идите на картицу Нивои и кликните на „Баланс“. Смањите звук из једног звучника (ушалица) оног који не користите на нулу и боље уживајте у музици из једне слушалице.