Користите рецепте за креирање насумичних лозинки које нећете морати да памтите [Paid]

Сећам се када сам се први пут пријавио за Ластпасс. Било је то на крају радног дана и одлучио сам да касније сачувам своје различите ИД-ове за пријаву и лозинке. Следећег дана, Ластпасс је хакован. Ластпасс је веома популарна услуга која безбедност схвата веома озбиљно, али ме је тај хак довољно уплашио да никада нисам желео да се ослањам на трезор лозинки. Морао сам да се ослоним на своје памћење да бих запамтио лозинке и морао сам да повратим своју лозинку много пута, много. ПассвордЦхеф је иОС апликација од 2,99 долара која је у суштини трезор лозинки, али са јединственим начином чувања лозинки; кроз рецепте. Рецепти су у основи кораци који, када се изводе према упутствима, наводе вашу лозинку за услугу за коју су креирани.

ПассвордЦхеф чува лозинке и помаже вам да их креирате. Рецепт се састоји од различитих корака које морате да извршите да бисте добили знакове ваше лозинке и сваки рецепт наводи лозинку за једну услугу. Док правите лозинку, апликација указује на њену снагу. Свака лозинка се појављује као са именом веб локације за коју је креирана, а своје лозинке можете именовати било чему, било очигледно као што је „Лозинка за важне финансијске информације“ или „Рецепт за бакину питу од јабуке“.

Интелигенција апликације блиста када почнете да креирате лозинку. Корак од вас тражи да идентификујете знакове у вашој лозинки тако што ћете изабрати правило, нпр. проналажење другог слова у називу услуге за коју се лозинка поставља. Има више других правила која можете користити, од којих је једно ‘Тајни код’. Можете одабрати да унесете тајни бројчани код у лозинку и снимите другачији код за сваку услугу. Код се приказује унутар апликације, али га можете замаглити ради додатног нивоа сигурности.

  13 најбољих ПС3 зомби игара свих времена

Друга правила која вам помажу да идентификујете знакове су идентификовање самогласника, сугласника или знакова у називу сајта, затим промена њиховог редоследа, писање великих слова или одабир једног слова испред њега по абецедном реду. Постаје компликовано тако да људи не могу само да га погледају и знају која је ваша лозинка. Можете додати белешке ако желите, али то можда није добра идеја ако покушавате да ствари држите у тајности.

Док правите лозинку, индикатор јачине вам говори колико је јака. Јака лозинка је она коју ‘кувар’ одобрава.

ПассвордЦхеф такође има додатну сигурност коју можете да укључите да бисте апликацији учинили мало тежим за приступ. Једна од ових безбедносних мера је употреба лозинке. Ретко сам видео апликације за иОС које омогућавају корисницима да поставе шифру искључиво за њих. Једина друга апликација за коју знам да ради ово је апликација Блацкберри Мессенгер. Када укључите шифру (лозинка НИЈЕ иста као она коју сте поставили за свој уређај), можете да омогућите опцију замагљивања да бисте замаглили „тајни код“ који се користи у било ком и свим рецептима, осим ако не желите да открити то. Постоји и опција самоуништења која ће, ако је омогућена, избрисати све информације сачуване у апликацији након 5 или 10 неуспешних покушаја да је откључате (опција лозинке мора бити омогућена).

За 2,99 долара, апликација је прилично добра и има један од најнових начина креирања и чувања лозинки које сам до сада видео. Што се тиче листе жеља за функције у апликацији, волео бих малу функцију наговештаја. Пре него што одлучим да отворим свој строго тајни трезор лозинки, желео бих да видим наговештај о томе какву сам лозинку поставио да ми се сећа. Поред тога, тамо где је Пассворд Цхеф одличан у креирању лозинки које је тешко погодити и још теже памтити, можда би требало да буде доступна „једноставна“ опција са опцијама као што је „Мртви Визли близанац“ као кораци рецепта за идентификацију прва четири слова ваше лозинке.

  Одаберите које догађаје Оутлоок Онлине аутоматски додаје у ваш календар

Преузмите ПассвордЦхеф из Апп Сторе-а