Која је разлика између ХБО Мак, ХБО НОВ и ХБО Го?

ХБО’с матична компанија, ВарнерМедиа, покреће нову услугу стриминга засновану на претплати под називом ХБО Мак. Дакле, шта то значи за постојеће услуге стримовања, ХБО Нов и ХБО Го? Па, они остају ту, захваљујући збуњујућој корпоративној историји уговора.

ХБО Мак је више садржаја по истој цени

Ако се тренутно нисте претплатили ни на једну ХБО услугу, све што треба да знате је да вам ХБО Мак даје највећу библиотеку садржаја по најбољој цени (14,99 УСД месечно). Дакле, у сваком случају, поштедите се главобоље да откријете која од три услуге је права за вас и само изаберите најбољу. Ако сте већ претплаћени на ХБО преко свог кабловског провајдера (ХБО Го) или претходне понуде ХБО-а (ХБО Нов), ево основне анализе:

ХБО Мак (14,99 УСД месечно): Нова самостална стриминг услуга од ВарнерМедиа укључује све на ХБО Нов, плус додатне филмове и ТВ од партнера као што су ББЦ Студиос, Тхе Цритерион Цоллецтион, и варнер Брос.
ХБО Нов (14,99 УСД месечно): Ово је старија самостална услуга стриминга, која садржи ХБО садржај, али ниједан од његових партнера. Неки ХБО Нов претплатници ће добити бесплатан приступ ХБО Мак-у када нова услуга буде лансирана 27. маја 2020.
ХБО Го: Ово је укључена услуга стриминга која омогућава претплатницима кабловске мреже да приступе ХБО садржају на својим различитим дигиталним уређајима.

  Како затворити ГоДадди налог

Зашто би ВарнерМедиа креирала нову ХБО самосталну услугу стриминга када она већ постоји? Одговор лежи дубоко у замршеној мрежи и мрачној историји модерних америчких корпоративних медија.

ХБО сада је старији, мањи и смањује се

Већина потрошача ће преферирати ХБО Мак у односу на ХБО Нов. У ствари, тешко је смислити било какав разлог да останете са ХБО Нов, осим ако га не добијете бесплатно уз постојећу претплату на Гоогле, Амазон, Веризон или Хулу услугу. На основу приступа који ВарнерМедиа има, чини се да је то дизајнирано.

ХБО Нов је сервис за стриминг из ХБО-а, док је ХБО Мак сервис за стриминг из ХБО-ове матичне компаније, ВарнерМедиа. То значи да ће ХБО Мак имати много више садржаја. А део тог садржаја биће ексклузиван кроз партнерство са ББЦ Студиос, Тхе Цритерион Цоллецтион, Цартоон Нетворк и још много тога, све по истој цени. Због сложених уговора које су ХБО и ВарнерМедиа склопили са клијентима и партнерима током последње деценије, само неки ХБО Нов корисници ће добити бесплатан приступ ХБО Мак-у.

Нисте сигурни да ли ће вам ваша претплата на ХБО Нов омогућити приступ ХБО Мак-у када се покрене? На срећу, ХБО има користан водич о томе како да промените своју претплату на ХБО Нов на основу вашег провајдера.

Ако приступите својој ХБО НОВ претплати преко услуге — као што је Веризон, на пример — можете приступити ХБО Мак-у директно при покретању. Међутим, ако имате АТ&Т, можда ћете морати да приступите ХБО Мак-у преко ИоуТубе ТВ-а. Све зависи од тога како већ приступате ХБО садржају, а сви начини на које то можете да урадите су кривци за сву конфузију.

  10 најбољих фотографија📸опрема (светлећа кутија и комплет осветљења) за фотографе

Ако се тренутно претплатите на ХБО Нов директно преко ХБО-а за 14,99 УСД месечно, можете да откажете и платите исту цену за већу, бољу библиотеку садржаја.

ХБО Го је за кабловске претплатнике

Као и ХБО Нов, ХБО Го је сервис за стриминг који долази директно од ХБО-а. Главна разлика је у томе што је ХБО Нов доступан као самостална услуга, док је ХБО Го доступан само као додатак од добављача услуга као што су Веризон, Цок и ДирецТВ.

Ако имате ХБО преко ваше кабловске компаније, вероватно плаћате око 15 долара додатно за ХБО сваког месеца. Можете приступити већој библиотеци ХБО Мак-а тако што ћете отказати постојећу ХБО Го претплату и директно се пријавити на ХБО Мак.

Нећете моћи да гледате стандардни ХБО канал на кабловској мрежи, али ћете пронаћи сав исти садржај — и више — у апликацији ХБО Мак на свом уређају за стриминг.

Остаје да се види да ли ће ХБО и његова матична компанија, ВарнерМедиа, покушати да разјасне део забуне око бренда у будућности. Консолидација услуга и/или садржаја је очигледан циљ. Међутим, као што ће вам рећи свако ко је упознат са природом уговора о забави, то је сигурно и сан.