Која је разлика између ЦЦ и БЦЦ у е-пошти

Стандардни прозор састава е-поште има поље За, поље пошиљаоца и поље предмета. Можда ћете видети и два друга поља: ЦЦ и БЦЦ. Ова два поља нису обавезна, тј. можете послати е-пошту без њиховог попуњавања и често могу бити скривена од подразумеваног корисничког интерфејса.

разлика између ЦЦ и БЦЦ

ЦЦ и БЦЦ

ЦЦ и БЦЦ поља су поља за унос е-поште или неколико е-порука. Када пошаљете поруку, сви који су укључени у поља За, Копија и БЦЦ ће је примити.

ЦЦ је скраћеница за Царбон Цопи, а БЦЦ је скраћеница за Блинд Царбон Цопи. Ако нисте сигурни шта значи копија, то је термин скован од реликвије из стварног света; Индиго папир. Карбон папир је папир, премазан мастилом (који ће запрљати ваше руке и све остало са чим дође у контакт). Умеће се између два папира. Пишете на папиру на врху и аутоматски се копира на папир испод захваљујући карбонском папиру.

Важно је знати да ЦЦ и БЦЦ не шаљу одвојене поруке. Иста порука, иста нит, се шаље свима.

Разлика између ЦЦ и БЦЦ

Адресе е-поште које су унете у поље ЦЦ видљиве су свима другима којима је порука послата. Ако некоме пошаљете копију е-поште, примаоци који су додати у поље За моћи ће да виде све који су укључени у поље ЦЦ.

Имејл адресе које су унете у поље БЦЦ нису видљиве никоме. Они су ‘слепи’ или скривени. Ако желите да пошаљете е-пошту некоме, али и да укључите неког другог на листу прималаца, а да други то не сазнају, поље БЦЦ је алат за посао.

  Креирајте свој први ГУИ у Питхон-у са Гладе и ГТК+

Е-мејл етикета: Коришћење ЦЦ

Не постоје закони и списи о коришћењу ЦЦ и БЦЦ. Међутим, постоји етикета е-поште коју треба да се придржавате када користите ова поља. Ако то не учините, стећи ћете непријатеље на послу.

ЦЦ поље треба користити када;

Желите да држите некога у току о нечему, али то не захтева њихов одговор
Осећате да је порука нешто о чему ће особа можда морати да зна у неком тренутку
Заједнички надзорник
Супервизор/менаџер за вас и другу особу, ако радите у различитим одељењима/секцијама. Ово се најбоље користи ако супервизор/менаџер захтева документацију о томе када је посао распоређен између одељења.

Када не користити ЦЦ;

Да надзорник буде у току када није потребан.
Да бисте користили поруку као документацију о послу који обављате
Да докажем поенту

Контрадикторна употреба ЦЦ;

Не би требало непотребно да користите ЦЦ и да укључујете људе у поруке када не треба да буду укључени. Уз то, ако сумњате да колега на послу неће пратити нешто осим ако у поруци није укључен супервизор, можете га додати.

Такође би требало да га користите ако менаџер захтева доказ да радите.

Е-мејл етикета: Коришћење БЦЦ

Коришћење БЦЦ-а у основи значи да некоме ‘причате’. Користите ово опрезно. Нико не зна ко је још примио поруку када додате људе у поље БЦЦ. Замислите то као тајно снимање састанка или допуштање некоме да слуша.

БЦЦ треба користити штедљиво и пажљиво. Доћи ће време када ћете морати да га користите и биће очигледно када то треба да урадите. Осим тога, немојте БЦЦ људе у имејловима. Уместо тога користите поље ЦЦ.

  Како направити ВхатсАпп канал

Закључак

БЦЦ поље је скривено тако да нико неће знати да сте га користили. ЦЦ поље није скривено и његова употреба ће бити очигледна. Примаоци ће знати да ли су додати у ЦЦ или БЦЦ поље. Уверите се да људи којима сте БЦЦ не користе дугме Одговори свима.