Које апликације долазе са Оффице 365?

Када купите претплату на Оффице 365, добијате клијентске апликације за преузимање и покретање на вашем рачунару, заједно са разним веб апликацијама које се покрећу у вашем прегледачу. Дакле, које апликације добијате као стандардне и како им приступате?

Када се претплатите на Оффице 365, можете да преузмете десктоп верзије свих редовних Оффице апликација које познајете и (можда) волите—Ворд, Екцел и тако даље. Такође добијате приступ онлајн верзијама тих апликација и, све док своје документе чувате у ОнеДриве-у, можете прилично неприметно да се крећете између верзије за десктоп и на мрежи. Поред свега тога, добијате приступ неколико апликација само на мрежи. Међутим, мање је збуњујуће него што звучи, па хајде да га разложимо.

Напомена: Апликације описане овде су обезбеђене са Оффице 365 (познатим и као О365) у време писања. Мицрософт би то могао – и готово сигурно ће – променити током времена, па проверите пре него што се претплатите.

Традиционалне клијентске апликације за десктоп рачунаре које можете преузети

Оффице 365 вам даје приступ истим апликацијама за радну површину са којима сте упознати. У ствари, уз претплату на Оффице 365 (за разлику од самосталне трајне лиценце), дозвољено вам је да инсталирате те десктоп апликације на више рачунара, чак и на Виндовс и мацОС.

Уз претплату на Оффице 365 добијате следеће десктоп апликације када преузмете стандардни канцеларијски пакет:

Оутлоок: Мицрософтов поштовани клијент е-поште
Реч: Моћна обрада текста
Екцел: За табеле и анализу података
ПоверПоинт: За презентације слајдова
ОнеДриве: Док је сам ОнеДриве бесплатан, претплата на Оффице 365 укључује додатну једну ТБ складишта у облаку
ОнеНоте: Апликација за прављење белешки која нам се веома свиђа, а која такође долази бесплатно уз Виндовс 10
Скипе: За ВОИП и видео позиве
Издавач: Једноставна апликација за стоно издаваштво
Приступ: За једноставно креирање и управљање базом података

  Како пронаћи пријатеље или некога кога познајете на Снапцхату

Ако сте раније користили Оффице, биће вам позната већина ових апликација, чак и ако неке од њих нисте користили.

Нове веб апликације којима можете приступити

За све који тек користе Оффице 365, можда нисте упознати са веб апликацијама које долазе уз вашу претплату. Неки од њих су доступан за бесплатно коришћење чак и без претплате на Оффице 365, али за неке од њих је потребна претплата. Приметићемо који су који на листи испод.

Међутим, то што постоје бесплатне верзије не значи да раде на исти начин као када их користите као део претплате на Оффице 365. Иако је функционалност обично иста, О365 апликације су чвршће повезане, дајући вам неке боље опције међу апликацијама и синхронизацију.

Ове веб апликације такође користе ОнеДриве за складиштење, што значи да се све што креирате или измените аутоматски чува у вашем ОнеДриве-у. То значи да можете да користите Оффице 365 било где у свету са било ког рачунара користећи само прегледач и приступите свим својим ОнеДриве датотекама. Када се вратите на рачунар, свака датотека коју сте креирали или уредили биће синхронизована у ОнеДриве-у.

Када приступите Оффице 365 на мрежи, све апликације су доступне из покретача апликација (дугме са девет тачака горе у горњем левом углу било које Оффице 365 онлајн апликације).

У зависности од тога коју апликацију користите, видећете листу апликација…

…или лист плочица.

Без обзира на то, то је иста листа апликација и ево шта раде:

Ворд, Екцел, ПоверПоинт и ОнеНоте: Ово су онлајн верзије познатих десктоп апликација. Они су прилично добро представљени, иако не толико моћни као њихове колеге за десктоп рачунаре. Имамо преглед разлика ако сте заинтересовани.
Оутлоок: Верзија Оутлоок-а на мрежи је заправо Оутлоок.цом и прилично се разликује од верзије за десктоп. Као прво, функције Људи, Календар и Задаци у десктоп клијенту су подељене у засебне апликације на мрежи (погледајте доле).
Људи: Менаџер контаката који долази као део Оутлоок-а на клијентској апликацији, али је засебна апликација на мрежи.
Календар: Функција календара која долази као део Оутлоок-а на клијентској апликацији, али је засебна апликација на мрежи.
Задаци: Функција задатака која долази као део Оутлоок-а на клијентској апликацији, али је засебна апликација на мрежи.
Сваи: Презентације само на мрежи које су дизајниране за приповедање кроз покретну причу, уместо појединачних слајдова.
Скипе: Телефонски и видео позиви који долазе са Виндовс 10. Постоји „верзија за десктоп“ коју можете преузети, која садржи више функционалности од уграђене верзије, и ако то звучи компликовано, јесте. Написали смо разлике за вас, тако да не морате сами да их решавате.
Флов: Систем тока посла заснован на покретачу, доступан само ако сте купили претплату на Оффице 365 или самосталну Флов претплату.
Обрасци: лако и брзо креирајте анкете, квизове, анкете и упитнике. Доступно само ако сте купили претплату на Оффице 365.
Бинг: Веза која вас води до Мицрософт-овог претраживача на новој картици.
МСН: Сећате се када су портали били велика ствар? Да ли сте их сада користили? Не, нисмо ни ми. Али МСН је још увек ту ако желите експлозију из прошлости.
Оффице: Веза до Оффице почетне странице на којој можете да отварате друге апликације и прегледате или мењате датотеке које сте отворили било којом Оффице 365 апликацијом.

  Како да направите састанак тимова у Оутлоок-у

Ако сте своју претплату на Оффице 365 повезали са доменом (односно, купили сте функцију е-поште за домен који поседујете), онда ћете такође добити Админ плочицу која вам омогућава да управљате корисницима, групама, безбедношћу и усклађеношћу , и разне друге ствари. Али ако сте управо купили претплату за коришћење Оффице алата, онда вам неће требати Админ алати и нећете им добити приступ.