Креирајте сцреенцасте у највишој резолуцији вашег монитора [OS X]

Замислите да се вратите у време када су биле потребне гигантске енциклопедије да би разумеле како да користите било који нови хардвер који сте купили. Чак ни они нису могли у потпуности да објасне како нешто функционише. Премотајте унапред у ова модерна времена у којима можемо да сажимамо целокупно искуство у кратак видео, елиминишући простор за људске грешке. Будући да смо технолози, увек су нам преко потребни прави алати за посао, јер само толико можете да урадите са ручном камером. Зато имамо алате као што су Видео Сцреен Рецордер, СЦР, Сцреенцаст и Рецордер и Ацала. Међутим, изгледа да сви они бледе у поређењу када тржиште има нешто попут бесплатног Сцреен Реплаи-а за Мац. Свиђа ми се, дозволите ми да вам објасним зашто.

Прва ствар коју приметите код коришћења Сцреен Реплаи-а је шкрт приступ распореду. Нема гласних прозора, наметљивих искачућих прозора, нема неразумљивих менија. Само сиромашна икона која седи на траци менија и чека вашу наредбу о томе када треба да почне снимање. Технички савети и водичи се очајнички ослањају на снимке екрана да би помогли у одређивању тачке, али сам био искрено забринут како ћу то урадити. Имам икону, имам дугме на траци менија и то покрива све. Ово је једноставно као да покажете прстом.

Говорећи о апсурдно једноставном, горњи пасус садржи сажет водич за управљање апликацијом. Међутим, у служби једноставности, хајде да причамо само о томе. Покрените апликацију и кликните на икону на траци менија да бисте започели снимање. Сада ће све што радите бити део видеа, укључујући звук. Апликација користи интерни микрофон за снимање звука у реалном времену, тако да је ово савршено решење за кућни видео водич колико можете замислити. Зауставите снимање тачно онако како сте га започели и покренуће видео преко Куицктиме-а. Подразумевана локација за сачуване датотеке је у фасцикли Филмови. Ако желите да затворите апликацију, подразумевани ⌘+к неће радити, мораћете то да урадите са иконе на траци менија.

  8 најбољих веб локација за бесплатно учење шпанског

Можете креирати читаве видео туторијале користећи ову апликацију, ако сте упознати са основним техникама уређивања, можете чак и да замените аудио ако желите. Најбољи део тога је то што је апликација снимала са тачном резолуцијом у којој сам ја гледао. На мом МБПр-у, снимала је у стабилној резолуцији од 2560 к 1600, без кашњења, без скокова и без падова/наглих фрејмова. Апликација тврди да може да снима онолико високу резолуцију коју екран подржава, тако да ако користите 4к резолуције, ваши водичи ће вероватно бити у највишој резолуцији на Иоутубе-у, а све док на крају имате веома управљиве величине датотека – у зависности од времена рада наравно. Узорак је приложен испод (уверите се да сте кликнули на плаво дугме „Преузми“ у горњем десном углу за пун квалитет, верзија за репродукцију је високо компримована).

Што се тиче апликација, било би вам тешко да пронађете бољу алтернативу, заиста бисте. Искрено размишљам да ово користим уместо да пишем о садржају у будућности. То би учинило ствари много једноставнијим, зар не?

Преузмите узорак овде [43.9MB]

Преузмите екран Реплаи овде [Free]