Ласт Лигхт Редук на Линук-у

Метро Ласт Лигхт Редук је поновно издање постапокалиптичног ФПС Метро Ласт Лигхт. Игра ради изненађујуће добро на Линуку и објављена је изворно на платформи. У овом водичу ћемо вам показати како да га инсталирате на Линук.

Како Метро: Ласт Лигхт Редук ради на Линук-у

Метро Ласт Лигхт Редук је изворни за Линук, а програмери у Дееп Силвер-у заиста напорно раде да подрже Линук. Међутим, игра ради само уз помоћ Линук Стеам клијента. Дакле, морамо показати како да инсталирамо Стеам на Линук.

Убунту

Ако користите Убунту, можете инсталирати Стеам помоћу следеће команде апт инсталл.

sudo apt install steam

Дебиан

На Дебиан Линук-у, много је боље инсталирати Стеам директно са Валве-а него да се бавите Дебиановим „неслободним” софтверским репозиторијумом. Да бисте преузели, мораћете да користите следећу команду вгет испод.

Команда за преузимање вгет ће одвести Стеам ДЕБ пакет директно у вашу кућну фасциклу. Овај процес преузимања неће дуго трајати, пошто је Стеам ДЕБ пакет релативно мали.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Када се процес преузимања заврши, мораћете да инсталирате Стеам ДЕБ пакет на свој рачунар. Користећи наредбу дпкг у наставку, инсталирајте најновију верзију Стеам-а на свој рачунар.

sudo dpkg -i steam.deb

Са потпуно инсталираним Стеам-ом, последњи корак је да се побринете за све залутале зависности јул треба исправити. Да бисте исправили ове проблеме, користите следећу наредбу апт-гет инсталл -ф у наставку.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

На Арцх Линук-у, Стеам је доступан преко „мултилиб” софтверског спремишта. Да бисте наставили са тим, мораћете да омогућите „мултилиб“ репо. Да бисте то урадили, отворите датотеку /етц/пацман.цонф, пронађите „мултилиб“ и уклоните симбол # испред њега, заједно са редовима директно испод њега.

Када извршите измене, затворите уређивач текста и поново синхронизујте са Пацманом користећи следећу команду.

sudo pacman -Syy

Коначно, инсталирајте најновију верзију Стеам-а на свој Арцх Линук рачунар помоћу пацман команде.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

И на Федора-и и на ОпенСУСЕ-у, Стеам је доступан за инсталацију преко укључених софтверских складишта. Стеам из ових спремишта добро покреће игре. Међутим, Флатпак издање Стеам-а изгледа боље на овим оперативним системима.

Флатпак

Да би Стеам радио преко Флатпак-а, прво морате да подесите време извођења Стеам-а. Срећом, веома је лако подесити време рада Флатпак-а. Да бисте то урадили, пратите наш детаљни водич о овој теми.

Након подешавања Флатпак рунтиме-а на вашем Линук рачунару, следећи корак у процесу је додавање продавнице апликација Флатхуб. Флатхуб има Стеам, као и многе друге апликације. Да би то функционисало, користите наредбу флатпак даљинско додавање испод.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Када подесите Флатхуб продавницу апликација на свом Линук рачунару, последњи корак у процесу је инсталирање Стеам-а. Користећи доњу наредбу за инсталацију флатпак-а, покрените Стеам.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Играјте Метро Ласт Лигхт Редук на Линук-у

Сада када је Стеам инсталиран на вашем Линук рачунару, покрените га из менија апликације. Када се отвори, пријавите се користећи своје корисничко име и лозинку. Затим пратите упутства корак по корак испод да бисте играли Метро Ласт Лигхт Редук.

Корак 1: Пронађите мени „Стеам“ у Стеам-у и кликните на њега мишем. Када кликнете на њега, изаберите дугме „Подешавања“ да бисте приступили делу Подешавања. Затим кликните на „Стеам Плаи“ да бисте приступили области Стеам Плаи.

Унутар области Стеам Плаи, проверите да ли су оба поља означена. Ови оквири, када су означени, омогућавају Валве Стеам Плаи технологију на вашем рачунару и омогућавају покретање игара.

Корак 2: Пронађите дугме „ПРОДАВНИЦА“ и кликните на њега мишем. Када изаберете дугме „ПРОДАВНИЦА“, приступићете Стеам продавници.

Пронађите поље „Претрага“ и укуцајте „Метро Ласт Лигхт Редук“ у оквир за текст. Притисните тастер Ентер на тастатури да бисте видели резултате претраге. Затим погледајте резултате претраге и изаберите „Метро Ласт Лигхт“ да бисте приступили страници продавнице игре.

Корак 3: На страници продавнице Метро Ласт Лигхт Редук пронађите зелено дугме „Додај у корпу“ да бисте игру додали у своју Стеам корпу. Затим прођите кроз процес куповине игре са својим налогом.

Корак 4: Пронађите дугме „БИБЛИОТЕКА“ и кликните на њега мишем да бисте приступили својој Стеам библиотеци. Одатле пронађите „Метро Ласт Лигхт Редук“ и кликните на њега. Изаберите плаво дугме „ИНСТАЛЛ“ да бисте преузели и инсталирали игру на свој Линук рачунар.

Када се преузимање заврши, плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ ће постати зелено дугме „ПЛАИ“. Кликните на „ПЛАИ“ да бисте покренули игру. Уживајте и срећно играње!