Лингуа.ли вас учи енглески, француски, шпански, арапски и хебрејски

Учење новог језика на мрежи није нешто ново. Видели смо алате као што је Дуолинго који процес чине лаким и забавним. А брза претрага на Гуглу откриће много сличних техника и метода, у облику екстензија за прегледач, веб и мобилних апликација, и шта све не. Лингуа.ли је један такав невероватан алат који жели да читав веб учини вашим игралиштем за учење језика. Омогућава вам да знате колико добро знате одређени језик, а затим препоручује различите речи и текст за читање и побољшање својих вештина од тада. Квизови се такође могу полагати с времена на време да бисте видели исход ваших напора.

Лингуа.ли је апликација за више платформи, тако да без обзира који претраживач или мобилни уређај имате, радиће као шарм. Апликација користи технологију обраде природног језика да вам помогне са језиком који желите да научите. И тренутно подржава француски, енглески, шпански, арапски и хебрејски.

Да бисте започели, потребно је да се пријавите за нови Лингуа.ли налог користећи свој Фацебоок или Гоогле налог. Након тога, мораћете да изаберете језик који желите да научите из одговарајућих падајућих менија, изаберите опцију прикупљања речи (двоструки клик или Алт + дупли клик) да бисте наставили.

Сада погледајмо ближе како то функционише. На главној контролној табли Лингуа.ли можете се кретати до његових различитих функција. Апликација пружа курирану листу предложеног материјала за изабрани језик. На пример, ако желите да научите нешто у вези са технологијом, можете прочитати гомилу чланака на француском, шпанском или језику који желите да научите. Други начин учења је да се одлучите за пакет речи да побољшате свој речник или чак додате своје речи.

  Поправи Форза Хоризон 5 ФХ301 код грешке

Можете додати много више различитих пакета речи у свој арсенал, који се састоји од различитих језика које треба да научите. Можете да додате од једноставних до сложенијих термина у зависности од вашег хватања на тој одређеној области. На слици испод можете видети да вам омогућава да додате пакете речи или унесете прилагођене речи ако желите.

Још један занимљив део је способност Лингуа.ли-а да вас натера да научите нови језик користећи више чула, односно уши и очи. Он ангажује ваше уши путем аудио изговора речи и ваше очи визуелним сликама. Можете, наравно, и читати речи.

Други начин да научите је да ручно додате речи са веб страница које посећујете. Када сте на веб страници, једноставно двапут кликните на реч и Лингуа.ли ће је аутоматски подићи и приказати њен превод, као и аудио изговор, дефиницију и синониме итд. Речи које се додају вашој бази података биће истакнуте светлоплавом и задебљани текст. Да бисте прикупили речи, од вас ће бити потребно да инсталирате Лингуа.ли проширење за Цхроме у свој претраживач.

Када прођете фазу учења, можете се кретати до ‘Вежбати’ и Лингуа.ли ће вас питати за значење неке насумичне речи коју сте можда већ научили. Прво вас пита да ли сте већ научили одређену реч или не. Одаберите да и добићете пет секунди да из скупа датих избора сазнате његово значење.

Све у свему, Лингуа.ли пружа одличан нови (и забаван) начин да научите нови језик чак и када само претражујете веб. Једноставан је за подешавање, једноставан за коришћење и ради како треба.

  Како избрисати налог ФанФицтион.Нет

Посетите Лингуа.ли