Мицрософт Едге добија бочну траку за претрагу веба

Зар не би било сјајно тражити нешто са тренутне веб странице без отварања још једне картице у прегледачу? Мицрософт ће ускоро додати функцију претраживања бочне траке у Едге, чинећи веб претраге још бољим — посебно на екранима широког екрана.

Ову функцију ће ускоро бити лако открити у Мицрософт Едге-у. Мораћете само да истакнете једну или више речи на тренутној страници и кликнете десним тастером миша на њих као и обично. Поред уобичајене опције „Претражи веб“, видећете опцију „Претражи на бочној траци“. Кликните на њега и резултати претраге ће се појавити у окну бочне траке на десној страни вашег претраживача.

Моћи ћете да читате о термину за претрагу без напуштања тренутне веб странице, истовремено гледајући веб страницу са које сте тражили и резултате претраге на екрану. Са толико рачунара који имају мониторе широког екрана са додатним хоризонталним простором, ово изгледа као одлична карактеристика продуктивности. Узбуђени смо што се тога дочепамо.

Као бонус за организације, ова бочна трака за претрагу ће приказати резултате са интранета компаније ако је неко пријављен са Азуре Ацтиве Дирецтори налогом. Људи ће такође моћи да претражују интерну документацију своје компаније са бочне траке.

Мицрософт је ову функцију најавио на Буилд 2020 19. маја 2020. Мицрософт каже да ће бочна трака за претрагу ускоро доћи у Инсидер преглед верзија новог Едге претраживача „у наредним недељама“ након тога, тако да може проћи неколико месеци пре него што ова функција буде доступан свима који користе Мицрософт-ов Едге претраживач.

  Како развити позитивну корпоративну културу у својој организацији

То није једина функција Едге претраживача коју је Мицрософт најавио на овогодишњем Буилд-у. Едге-ова уграђена функција колекције ускоро ће се интегрисати са Пинтерест-ом. Са омогућеном интеграцијом, моћи ћете да видите предлоге из Пинтерест-а у својим колекцијама и извозите колекције директно на нову Пинтерест таблу.