Мицрософт Теамс: окрените камеру хоризонтално

Мицрософт Теамс подржава видео позиве и ради беспрекорно са било којом веб камером која је повезана на ваш систем. Можете да користите екстерну камеру, интерну камеру или виртуелну камеру да прилагодите свој видео феед. Мицрософт Теамс нема пуно функција за камеру; постоји замућење позадине и пресликавање.

Мицрософт Теамс: преклопна камера

Мицрософт Теамс хоризонтално окреће феед камере за корисника. Ово је постало приметно када држите нешто у писању, нпр. белешку или књигу. Текст је немогуће прочитати на овај начин и многи корисници брину како ће изгледати другим људима на састанку.

Добра вест је да други људи на састанку тачно виде текст; није пресликана или преокренута за њих. Ако пишете на табли или држите знак или књигу, слика се појављује како треба.

Пресликани или преокренути текст није проблем за друге људе на састанку, међутим, излагача то често збуни јер не могу да прочитају текст са свог монитора и уместо тога морају да га гледају (или користе физичко огледало). подесити). Ево једноставног начина да то поправите тако да сви правилно виде текст.

Мицрософт Теамс: окрените камеру хоризонтално

Да бисте добили фид камере који се не окреће уместо вас, али да сви други такође могу да читају, потребно је да користите апликацију за камеру и режим презентације у Мицрософт тимовима.

Преузмите ИоуЦам и инсталирајте га (користите бесплатну верзију).
Отворите ИоуЦам и кликните на икону зупчаника у горњем десном углу.
Поништите избор опције „Окрени хоризонтално“.
Проверите да ли се текст приказује исправно.

Отворите Мицрософт тимове.
Започните или се придружите састанку.
Кликните на дугме режима презентације у горњем десном углу.
Изаберите ИоуЦам за презентацију.
Видећете да се текст исправно појављује у ИоуЦам-у.
Сви на састанку ће видети како се текст правилно приказује као дељен са ИоуЦам-а.

Напомена: Можете користити било коју другу апликацију уместо ИоуЦам-а све док вам она даје опцију да искључите окретање/зрцаљење.

Закључак

Пресликавање које Мицрософт Теамс ради је тако да корисников феед камере изгледа природније за њега. Окретање текста је несрећна нуспојава коју корисници траже од Мицрософта да поправи. За сада нема назнака да ће то бити поправљено. Ако морате да користите Мицрософт Теамс за подучавање, овај метод може бити најједноставније, исплативо решење за проблем пресликавања.