Мицрософт ће спојити УВП и Вин32 апликације са Пројецт Реунион

Виндовс 10 је фрагментиран између нових апликација универзалне Виндовс платформе (УВП) и класичних десктоп (Вин32) апликација. На Буилд 2020, Мицрософт је најавио Пројецт Реунион да би помогао да се то поправи, спајајући две платформе и помажући да се исправе грешке из прошлости Виндовс 8.

Ево проблема: са Виндовс 8, Мицрософт је направио нову платформу апликација одвојену од класичног модела Виндовс десктоп апликација. Виндовс 10 је прешао на апликације „Универсал Виндовс Платформ“, које су различите — али се и даље у великој мери разликују од класичних десктоп апликација.

За сваког Виндовс програмера са традиционалном десктоп апликацијом, многе нове функције Виндовс платформе су ограничене на модел универзалне Виндовс платформе. Мицрософт ради на томе годинама, чинећи модерније функције доступним класичним десктоп апликацијама.

Сада, са Пројецт Реунион, Мицрософт каже да иде још даље.

Франк Шо, корпоративни потпредседник за комуникације Мајкрософта, рекао је у презентацији:

Пројецт Реунион, по први пут, руши баријере да би ујединио Виндовс платформу и одвојио је од ОС-а, омогућавајући беспрекорну иновацију у нашим Вин32 и УВП АПИ-јима.

Мицрософт је понудио мало више описа пројекта:

Новонајављени Пројецт Реунион је еволуција Виндовс платформе за програмере која ће је учинити агилнијом, модернијом и отворенијом.

Напори ће поједноставити начин на који програмери модернизују постојеће апликације и креирају нове смањењем фрагментације између Виндовс АПИ-ја и универзалне Виндовс платформе. Он ће обезбедити заједничку, уназад компатибилну платформу за постојећи код и за најновије иновације клијентске платформе.

Али шта је заправо Пројецт Реунион? Колико ће комбиновати две платформе, колико ће програмерима бити лако да га користе и шта то значи за будућност Виндовс апликација?

  Како да зипујете (и распакујете) датотеке користећи ПоверСхелл

Све су то добра питања и она која ће морати да сачекају док Мицрософт не објави детаљније информације о Пројецт Реунион током Буилд 2020. Донећемо вам више детаља када их Мицрософт обезбеди.

Мицрософт каже да ће објавити детаљније информације о блог Виндовс програмера.