Набавите велике иконе на плочицама апликација у менију Старт у оперативном систему Виндовс 10


Виндовс 10 Старт мени подржава различите величине плочица за апликације које закачите на њега. Промена величине плочице је заиста једноставна, а варијација величине вам омогућава да истакнете важније апликације којима се често приступа, док оне ређе коришћене поставите на мање подручје. За апликације које нису оптимизоване за Виндовс 10, можда ћете приметити да ће вам промена величине плочице апликације у менију Старт оставити велики квадрат или правоугаоник који још увек има малу икону апликације у средини. За неке апликације као што је Цхроме, цела плочица ће приказати Цхроме икону, али за многе популарне то једноставно није случај. Да бисте решили проблем, постоји бесплатна апликација отвореног кода под називом ТилеИцонифиер.

Овако изгледа мени Старт када се иконе апликација не мењају правилно са плочицом. Можете видети да Цхроме ради добро, али друге апликације не толико.

Преузмите и покрените ТилеИцонифиер. Скенираће ваш Старт мени за закачене ставке и попунити њихову листу. Изаберите апликацију за коју желите да омогућите велику икону. Сама апликација може доћи у пакету са већом иконом коју Виндовс 10 има проблема да открије или ћете можда морати да преузмете већу икону за њу. Изаберите апликацију, а затим кликните на дугме „Средња икона“.

Апликација ће аутоматски отворити подразумевану локацију на којој апликација чува иконе. Ако не постоји већа икона коју можете да користите у сопственом директоријуму апликације, вероватно ћете морати да је преузмете и користите дугме „Претражи“ да бисте је изабрали. Када изаберете икону, вратите се на главни интерфејс апликације. Можете одабрати различите иконе за употребу у малој плочици. Ако икона има провидну икону, можете променити боју позадине за плочицу апликације из опције „Боја позадине“. Кликните на плочицу Ицонифи! да изврши промене.

  Како поправити опцију која недостаје стерео микс или Ваве Оут на Виндовс-у

Ево како ће мени Старт и плочице апликације изгледати након промене.

ТилеИцонифиер захтева да користите Виндовс 10 буилд 1511 или новију да би функционисао.

Преузмите ТилеИцонифиер за Виндовс