Не делите своје дигиталне игре са Ксбок-ом свог пријатеља

Можда сте видели савете о томе како да делите дигиталне игре свог Ксбок Оне са пријатељима. Али Мицрософт нема намеру да делите своју библиотеку игара када нисте тамо. То вас доводи у опасност.

Кратка историја Ксбок Оне обећања

Када је Мицрософт први пут најавио Ксбок Оне, он је дошао са обећањем функција следеће генерације и захтевао би наменску интернет везу која је омогућавала конзоли да телефонира кући свака 24 сата. Заузврат, Мицрософт је обећао да ћете моћи да играте игрице без уметања диска (након првог пута) и да делите своју дигиталну библиотеку игара са пријатељима.

24-часовно пријављивање је било неопходно зло да би се те функције оствариле – посебно могућност да играте игрице које сте купили на диску без стављања диска у Ксбок. Ако сте поклонили или продали свој диск, ваш Ксбок би на крају знао да више не поседујете игру и не би вам дозволио да више играте дигиталну копију.

Нажалост, Мицрософт је покварио маркетинг и није успео у контроли штете. Играчи нису били задовољни потребном интернет везом, а Мицрософт се није добро снашао када су ти играчи наглас изнели своје незадовољство. Сони је, с друге стране, одржао мајсторску класу како искористити погрешне кораке друге компаније.

На крају, Мицрософт је капитулирао и у потпуности укинуо захтев за кућни интернет телефон. Али, тим уступком је уклонила и остала велика обећања. Играчи би морали да убацују дискове, а нису могли да деле своје дигиталне библиотеке. У ствари, Ксбок Оне сада ради баш као Ксбок 360 када је у питању куповина, продаја и коришћење игара.

  Како креирати динамички дефинисани опсег у Екцел-у

Не означавајте Ксбок свог пријатеља као свој кућни Ксбок

Најчешћи савет за дељење библиотеке је прилично једноставан. Идите у кућу свог пријатеља, додајте свој Мицрософт налог на њихов Ксбок и означите тај Ксбок као свој кућни Ксбок. Искрено речено, ово ће функционисати и дати вашем пријатељу стални приступ вашој дигиталној библиотеци. Али недостаци и ризици су већи од користи.

Ево најгорег дела: морате да оставите свој Мицрософт налог пријављен на Ксбок свог пријатеља. То значи да имају приступ вашој кредитној картици и могу да купе игре и додатке на ваше име вашим новцем. Да бисте ублажили проблем са куповином, можете да онемогућите аутоматску пријаву на њихов Ксбок и да захтевате ПИН за куповину. Али ово није једини проблем.

Ваш пријатељ неће имати приступ само вашим играма; они ће имати контролу над свим вашим „кућним Ксбок“ погодностима. Ако имате Ксбок Ливе Голд, ово можете поделити са сваким ко се пријави на ваш кућни Ксбок. Али, пошто је Ксбок вашег пријатеља означен као ваш кућни Ксбок, свако ко се пријави на Ксбок у вашој кући неће имати Ксбок Ливе Голд. Ако имате пријатеље и породицу који живе са вама, они ће морати сами да купе злато.

Овакве дигиталне игре можете да делите само са једним Ксбок-ом. Дакле, док ваш пријатељ може да приступи вашој дигиталној библиотеци на свом Ксбок-у у било ком тренутку, морате бити пријављени да бисте приступили играма на свом Ксбок-у. Сви пријатељи или породица који се пријаве на ваш Ксбок мораће или да се пријаве као ви или да купе сопствену копију било које игре коју поседујете. У суштини сте дали своје предности дигиталног дељења на Ксбок који није у вашој кући.

  7 најбољих апликација за дигиталне визит карте (бесплатно + плаћено)

Можда мислите да ћете променити ко има „Хоме Ксбок“ кад год је то потребно, али Мицрософт дозвољава само пет промена годишње. То је више него довољно да вас подржи ако Ксбок умре и добијете замену, али није довољно да вам омогући да често прелазите на игру.

Немојте давати своје Мицрософт акредитиве

Уноси као што су Приватност и Плаћање и наплата би требало да вриште „не дајте приступ овоме“.

Можете погледати сва горенаведена упозорења и одлучити да се вашем пријатељу може веровати, посебно уз технику ублажавања блокирања аутоматског пријављивања и куповине. Али постоји још један савет који су неке веб странице понудиле — и то много горе.

Ови сајтови истичу да ће сам чин пријављивања на Ксбок, привремено, омогућити приступ вашој дигиталној библиотеци свима који се такође пријаве. Ево њиховог решења: дајте свом пријатељу акредитиве за свој Мицрософт налог, укључујући вашу лозинку. Можете да задржите свој Ксбок као кућни Ксбок, а ваш пријатељ може да се пријави као ви кад год жели да игра игру у вашој библиотеци.

Молим те, немој никада ово радити.

Мицрософт налози нису само за Ксбок. Са вашим пуним акредитивима, ваш пријатељ има приступ вашој Мицрософт е-пошти, вашем Онедриве складишту у облаку, вашем Скипе налогу, било ком Виндовс 10 уређају повезаном са вашим Мицрософт налогом и вашим информацијама о плаћању. За разлику од горње методе, не постоји средство за ублажавање које би спречило вашег пријатеља да купи Ксбок игре, игрице за рачунар у Мицрософт Сторе-у или апликације са вашим налогом.

  Како направити Талли Грапх у Мицрософт Екцел-у

И опет, чак и ако свом пријатељу верујете без сумње, постоји значајан недостатак ове методе. Мицрософт вам дозвољава да се истовремено пријавите само на један Ксбок. Ако сте усред игре на свом Ксбок-у и ваш пријатељ се пријави на свој Ксбок са вашим налогом, бићете избачени и ваша игра ће се одмах завршити. Боље да се надамо да сте недавно имали аутоматско чување.

Дељење игара је за време када сте са својим пријатељима

Ако се питате када можете да делите своју дигиталну библиотеку игара са пријатељима, одговор је прилично једноставан. Можете да делите када сте са својим пријатељима. Мицрософт није намеравао да горе наведене функције буду трајне методе за дељење игара са Ксбок-ом у туђој кући. Сврха функције Хоме Ксбок је да удобно делите своје игре на Ксбок конзоли која се најчешће користи у вашој кући. Постоји разлог зашто га Мицрософт назива „Хоме Ксбок“, а не „Фриенд’с Ксбок“.

Да бисте делили игре са својим пријатељима, само треба да будете са њима. Када обоје играте на Ксбок-у свог пријатеља, пријавите се са својим Мицрософт налогом и они ће имати приступ вашој дигиталној библиотеци. Када завршите са играњем, одјавите се и ваше игре ће доћи са вама. То је оно што је Мицрософт намеравао и покушај било ког другог пута ће довести до проблема са приступом вашој библиотеци игара код куће — или, још горе, пријатељство се завршило изгубљеним новцем. Немојте ризиковати – једноставно није вредно тога.