Нове функције у Фирефок-у 32 за десктоп и Андроид

Фирефок 32 за Виндовс, Мац и Линук је изашао, а са њим долази и нова верзија за Андроид. Обе верзије долазе са новим функцијама за крајње кориснике и програмере. Једна велика промена за крајње кориснике који користе десктоп верзију је нови контекстни мени који укида опције засноване на тексту и додаје дугмад за повратак, напред, освежавање и обележавање странице. Дошло је до уобичајених исправки грешака и имплементирана су нова својства ЦСС-а. Корисници Андроид-а поново добијају неке промене у корисничком интерфејсу. Нова страница за лансирање је измењена и додате су брзе контроле за брисање историје прегледања заједно са лепом функцијом аутоматског довршавања за УРЛ траку.

Фирефок 32 Десктоп

Нови контекстни мени

Нови контекстни мени, који је подразумевано омогућен, је мање дужине. Опције уназад, унапред, обележивача и освежавања су уклоњене у корист икона. Осим што има леп изглед, чини се да не постоји никакав додатак вредности који се може повезати са овом променом која је козметичка. Дугмад ће спречити корисника да случајно изабере опцију за освежавање или назад или унапред из контекстног менија, али сам прилично сигуран да је то грешка коју само ја правим, а не универзални проблем. Изглед је ипак леп. Мозилла није урадила испрекидани посао са иконама.

  68 најбољих Андроид апликација године 2014

Побољшање менаџера лозинки и додатака

Направљена су побољшања и за лозинку и за менаџера додатака. Нисмо идентификовали никакве измене корисничког интерфејса направљене у менаџеру додатака, али менаџер лозинки има нова поља која показују када је лозинка последњи пут коришћена и када је последњи пут ажурирана.

Трака са алаткама приказује број резултата

Ово је дефинитивно једна од мањих промена, али ће је крајњи корисници поздравити. Када тражите термин или фразу на веб страници помоћу траке са алаткама Пронађи, она ће вам сада показати колико је ставки пронађено и које ставке прегледате.

Фирефок 32 Андроид

Промените језик из Фирефок-а

Фирефок подржава много језика и сада можете да изаберете један од тих подржаних језика без напуштања претраживача. Додирните дугме више и под Подешавања>Језик изаберите језик на којем желите да користите претраживач.

УРЛ Аутоцомплете

Када унесете нешто у УРЛ траку, добићете предлоге и питати да ли желите да омогућите предлоге за претрагу на основу онога што сте унели.

Преуређење кућног панела

Почетна страница Фирефок-а, посебно панел Топ Сите, има леп нови изглед. По изгледу је скоро Метро и добро ће се уклопити у нови материјални дизајн.

Обришите историју са панела историје

Ако сте икада желели бржи начин да обришете историју прегледања на свом Андроид уређају, Фирефок вам га је управо дао. Посетите таблу Историја и видећете опцију Обриши историју прегледања.

За програмере, све промене су испод хаубе. Имплементирана су многа нова ЦСС својства, а Гамепад АПИ је финализован и омогућен по подразумеваној вредности. Између осталог, представљен је нови веб уређивач звука. Прочитајте комплетан дневник промена за Фирефок за десктоп и Фирефок за Андроид да сазнате више.

  Како покренути Андроид 12Л на рачунару

Инсталирајте Фирефок 32 за Виндовс, Мац и Линук

Инсталирајте Фирефок за Андроид