Нове функције у Фирефок-у 41 за десктоп и Андроид

Фирефок 41 је стигао у стабилан канал и има доста промена за крајње кориснике. ажурирање има уобичајене безбедносне исправке и неколико нових ствари за програмере, али су функције које су представљене за крајње кориснике оно што је најважније. Пре неколико верзија, Фирефок је представио Хелло, уграђени алат за гласовне и видео разговоре и недостајала му је ИМ опција за свакога ко можда користи спору везу. Са Фирефок-ом 41, опција ИМ није интегрисана у Фирефок Хелло. Поред тога, корисници могу поставити слику профила за свој Фирефок налог. Неће бити видљив нигде унутар претраживача осим ако не дођете на страницу са опцијама, али постоји и вероватно ће помоћи корисницима на другим Мозилла платформама и форумима. За Андроид; менаџер за пријаву је донекле побољшан. Корисници могу да траже и бирају информације за пријаву ако се не попуне исправно, а могу да уређују сачуване информације за пријаву ако су погрешно сачуване. На крају, када укуцају претрагу у траку за претрагу, корисници могу у ходу да изаберу коју услугу желе да претражују.

Фирефок Десктоп

ИМ у Фирефок-у Здраво

Када започнете разговор у Фирефоку Хелло, поље за унос на самом дну ће вам омогућити да шаљете текстуалне поруке и оне ће се појавити испод уживо камере. На корисничком интерфејсу је потребан рад и чини се да је мало погрешио јер се опција ИМ не појављује увек и морате да напустите и вратите се у разговор да бисте је вратили.

  11 невероватних Андроид апликација које ће променити начин на који користите телефон

Подесите слику профила за Фирефок

Кликните на икону хамбургера у горњем десном углу прозора претраживача Фирефок и кликните на свој налог (или се пријавите ако нисте пријављени). Кликом на налог одвешћете до абоут:преференцес#синц где можете да додирнете празну област слике профила и отпремите слику, или да је преузмете својом веб камером, или да је увезете са Гаватара. Моћи ћете да скалирате и ротирате слику.

Ево како то изгледа када је постављено;

Фирефок Андроид

Ручно претражите информације за пријаву

Ово је нешто што постоји на десктоп претраживачима већ годинама где можете да бирате у ходу које информације о аутоматском попуњавању да додате у поље. То је згодно јер веб локације често не успевају да исправно идентификују поља обрасца на начин да их прегледачи могу прочитати и попунити. Ово вам омогућава да од доступних информација изаберете оно што желите да попуните.

Изаберите Провајдер претраге са панела за претрагу

Док будете куцали нешто за претрагу у траци за претрагу, моћи ћете да видите све претраживаче које сте додали у Фирефок и додиром на један од њих, ваш упит за претрагу ће бити послат том провајдеру. Лакше је него да се прво пребаците на изабраног добављача претраге, а затим извршите претрагу.

Наравно, постоји много других функција у овој верзији, као што је функција затварања превлачењем за картице отворене у Фирефок-у, али је доступна само на Андроид таблетима. Можете прочитати комплетне белешке о издању за Фирефок за десктоп и Фирефок за Андроид да сазнате више.

  13 најбољих клијената протокола за пренос датотека за Андроид

Преузмите Фирефок 41 за десктоп

Преузмите Фирефок из Гоогле Плаи продавнице