Нове функције у Фирефок-у 42 за десктоп и Андроид

Фирефок 42 је изашао и за десктоп и за Андроид. Постоји дуга листа невероватних функција које имају за циљ боље корисничко искуство, као и безбедносна побољшања. Корисници десктопа ће сада моћи да виде које картице пуштају звук и да их искључе са индикатора корисничког интерфејса на картици. Лакше је уметнути сачуване акредитиве за пријаву на веб страницу преко контекстног менија десним кликом и видети лозинке са њега. Постоји нови контролни центар за безбедносне информације у вези са веб локацијама и функција заштите од праћења која је сада доступна за приватне сесије претраживања. Корисници Андроид-а сада могу да траже и уређују лозинке са странице абоут:логин, директно изговарају упите за претрагу и такође укључе заштиту од праћења за приватно прегледање.

Фирефок 42 Десктоп

Индикатори звука на картицама

Отворите картицу и пустите видео у њој у Фирефок-у 42 и видећете звучни индикатор на картици. Кликом на индикатор можете да искључите картицу. Што је још важније, можете га користити да видите на којој картици се приказује видео оглас.

Заштита од праћења у анонимном режиму

Додата је заштита праћења у анонимном режиму јер је Мозилла сматрала да корисници имају велика очекивања у погледу приватности када прегледавају у анонимном режиму. Заштита мора бити омогућена на картици Приватност на страници абоут:преференцес и спречава чување колачића, претрага, историје и привремених датотека. Подразумевано је омогућено за Андроид кориснике.

  Претварање вашег Андроид ТВ Бок-а у Коди Стреамер

Контролни центар за безбедност локације

Ово је у основи реновирана верзија искачућих безбедносних информација које сте добили када сте кликнули на икону катанца у УРЛ траци.

Прегледајте и унесите информације за пријаву

Ово је можда функција која ће људима бити најкориснија. Кликните десним тастером миша на страницу за коју сте сачували податке за пријаву и можете да унесете алтернативне акредитиве за пријављивање и видите сачуване податке за пријављивање за ту страницу.

Фирефок 42 Андроид

Директан гласовни унос у УРЛ траци

Сада можете да изговорите упит за претрагу додиром на дугме микрофона у УРЛ траци у Фирефок-у. Без обзира на то шта кажете, говор ће вам само уштедети труд при куцању. И даље ћете морати ручно да додирнете ентер.

Прегледајте и уредите сачуване информације за пријаву

Сада можете да одете на абоут:логин и видите информације за пријаву које сте сачували за било који и све домене. Додирните скуп акредитива да бисте их уредили. Такође можете копирати акредитиве у међуспремник и избрисати их ако желите.

Уведене су функције за програмере, укључујући ону која вам омогућава да креирате филтере за ЦСС унапред подешене поставке и да сачувате своје филтере као унапред постављене поставке. Можете прочитати комплетне напомене о издању за Фирефок десктоп и Андроид на званичном сајту Мозиле.

Преузмите Фирефок 42 за десктоп

Преузмите Фирефок за Андроид