Нове функције у Фирефок-у 43 за десктоп и Андроид

Фирефок 43 је изашао и велика вест са овим издањем је да је 64-битна верзија за Виндовс коначно доступна. Ово следеће издање такође одговара на горуће питање, односно да ли ће Фирефок за иОС бити ажуриран заједно са верзијама за Андроид и Десктоп. Одлучан одговор на то је не. иОС верзија није добила ажурирање и званична Мозилла страница приказује најновију верзију која је објављена у новембру. Ова нова верзија за десктоп сада спречава инсталирање непотписаних додатака чак и када им то изричито дозволите. Корисници сада могу да изаберу да омогуће предлоге за претрагу на траци Авесоме, а поред многих функција за програмере, трака са алаткама за програмере у Фирефок-у је додала могућност подешавања резолуције за ваше снимке екрана. Фирефок за Андроид је додао индикатор на картицама који показује на којој картици се репродукује звук и корисници сада могу означити ставке на листи за читање као прочитане или непрочитане.

Фирефок 43 Десктоп

64-битна верзија за Виндовс

64-битна верзија је дуго чекала и коначно је изашла. Ако одлучите да надоградите тренутну инсталацију Фирефок-а, неће вас питати да ли желите да пређете на 64-битну верзију. Да бисте добили верзију, посетите Фирефок сви системи страна.

  Пренесите ВхатсАпп са Андроид-а на иПхоне користећи МобилеТранс

Непотписани додаци више нису дозвољени

Од верзије 43, непотписани Фирефок-додатци више неће бити дозвољени. Када покушате да инсталирате додатак, он вас пита да ли желите да наставите са њим. Постоји дугме „Дозволи“ које, када се кликне, и даље вам неће дозволити да инсталирате додатак.

Омогућите предлоге за претрагу

Предлози за претрагу су у основи термини за претрагу који су слични ономе што тражите. Обезбеђују их претраживачи. Ако бисте почели да куцате претрагу на Гоогле-у, видели бисте да она наводи гомилу сличних претрага. Фирефок 43 вам сада омогућава да их укључите на траци Авесоме. Унесите било шта у траку Авесоме и она ће вас питати да ли желите да укључите функцију или не.

Одредите резолуцију снимка екрана на траци са алаткама за програмере

Трака са алаткама за програмере (Схифт+Ф2) је и даље експериментална, али то не значи да јој се не додају нове функције. Уз Фирефок 43, додата је нова команда –дпи тако да можете да подесите резолуцију за снимак екрана који правите.

Фирефок 43 Андроид

Означите ставке као прочитане/непрочитане на листи за читање

Сада можете означити ставке на листи за читање као прочитане или непрочитане. Додирните и задржите ставку. У менију који се појави видећете нову опцију за означавање ставке као прочитане или непрочитане.

Аудио индикатор на картицама

Када прелазите са једне картице на другу у Фирефок-у 43, сада ћете видети малу икону звучника која означава да ли картица пушта аудио.

Можете прочитати комплетне белешке о издању за Фирефок 43 за десктоп и Андроид на Мозилином званичном сајту да прочитате о мањим функцијама које смо изоставили.

  Како контролисати светла помоћу Андроид-а или иПхоне-а

Преузмите Фирефок 43 за радну површину

Преузмите Фирефок из Гоогле Плаи продавнице