Нове функције у Фирефок-у 45 за десктоп и Андроид

Фирефок 45 је пуштен на стабилан канал са функционалним и корисничким променама за крајње кориснике. Функција Хелло која тек треба да пређе са своје бета верзије сада вам омогућава да делите картицу да бисте започели разговор. Андроид верзија Фирефок-а је такође добила ажурирање. Фирефок за Андроид сада има опцију „додирни за учитавање“ за учитавање слика по избору корисника. Опција олакшава учитавање странице на плану података. Додата је важнија функција за таблете која омогућава кориснику да ограничи приступ микрофону и камери у ограниченом Андроид профилу. На крају, када корисници изаберу и деле текст са веб странице, УРЛ више није укључен. Фирефок за иОС је такође добио ажурирање пре три дана. Нова верзија долази са подршком за тастатуре трећих страна.

Фирефок – Десктоп

Дели картицу помоћу Хелло

Под претпоставком да сте већ пријављени на Хелло и да је дугме додато на траку са дугмадима, можете га користити за дељење картице. Кликните на дугме Здраво и појавиће се дугме „Прегледај ову страницу са пријатељем“. Кликом на њега покреће се Хелло разговор и веза се дели преко њега.

Овако се појављује веза и ја лично сматрам да је ово неспретан начин да покушате да функцију Хелло учините релевантнијом. За све који само желе да деле картицу и не започињу цео разговор за ћаскање, ово је претерано.

  Како сакрити зарез на Андроид телефонима

Приступите синхронизованим картицама са дугмета

Додато је ново дугме за приступ картицама синхронизованим са других уређаја. Сакривен је унутар менија за прилагођавање тако да ћете морати да га извучете и додате на траку са дугмадима. Када је додате, кликните на њу да бисте видели које отворене картице су синхронизоване са других уређаја.

Синхронизоване картице у сјајној траци

Синхронизоване картице ће се такође појавити када унесете упит за претрагу у траку Авесоме. На пример, ако наставите претрагу коју сте започели на телефону, свака картица коју сте отворили појавиће се у предлозима траке Сјајно ако одговара вашем упиту. Предлог ће вам показати на ком уређају имате отворену картицу.

Фирефок – Андроид

Додирните да бисте учитали слике

Ова функција има за циљ да олакша оптерећење прегледања плана података. Да бисте то омогућили, идите на Подешавања Фирефок-а>Напредно>Прикажи слике и изаберите опцију ‘Само преко ВиФи-а’. Кад год отворите веб страницу у покрету, слике се неће учитати. Да бисте учитали слику, мораћете да додирнете икону држача места. Ово ограничава које слике се учитавају јер доприносе великом делу величине веб странице.

Онемогућите приступ камери и микрофону

Андроид је представио профиле које корисник може да конфигурише на уређају. Профили су синоними за различите кориснике на десктоп ОС-у. Ови профили могу бити профили гостију или ограничени за употребу од стране малолетника. Фирефок 45 ради са ограниченим профилом тако да главни корисник, тј. администратор, може да онемогући приступ камери и микрофону у Фирефок-у за дотичног корисника. Ова функција је доступна само на таблетима, а не на телефонима или изузетно великим телефонима, тј.

  Топ 11 најбољих приватних претраживача за Андроид

УРЛ више није укључен приликом дељења текста

Када изаберете текст на страници, можете да га делите са било којом од подржаних апликација. У старијим верзијама, текст је био праћен УРЛ-ом странице са које је копиран. Са Фирефок-ом 45 УРЛ се више неће додавати.

Фирефок – иОС

Фирефок за иОС је пре неколико дана добио ажурирање које додаје подршку за тастатуре трећих страна.

Фирефок 45 за десктоп је укинуо функцију група картица. На Андроид-у су подешавања реорганизована. Можете прочитати комплетан дневник промена за Фирефок или Десктоп и Фирефок за Андроид на званичном сајту Мозиле. Постоји неколико промена и неке нове функције које су уведене за програмере у овој новој верзији.

Инсталирајте Фирефок 45 за десктоп

Инсталирајте Фирефок из Гоогле Плаи продавнице

Инсталирајте Фирефок из Апп Сторе-а