Нови стил покретача апликација у изради, долази са АПИ-јем [Android]

Покретачи апликација нису као обичне апликације. Они имају за циљ да учине коришћење вашег уређаја практичнијим, али такође раде оно што ради неколико апликација. Они инспиришу нове начине за кориснике да комуницирају са својим уређајем и ако је покретач довољно популаран, многи програмери апликација ће радити на томе да га подрже. Блур је нови покретач, недавно објављен, и још увек у грубом облику који се ослања на Гоогле тренутно. Замагљивање се проширује на консолидоване информације на једној страници дозвољавајући читавим апликацијама да имају страницу посвећену себи. Резултат је да корисници имају читаве „странице“ посвећене апликацији, слично као што имају наменску страницу за Гоогле тренутно. Квака је наравно у томе што тренутно не постоји много апликација које подржавају Блур откако је управо изашао. Програмери су објавили АПИ који се може користити за интеграцију апликације са Блур-ом, али чекате да ваше омиљене и често коришћене апликације добију сопствену страницу.

Да би олакшао ствари и да би корисницима пружио укус како лансер ради, Блур је објавио неколико апликација у Плаи продавници које укључују твитер клијент. Када је инсталирана, подразумевано се инсталира апликација за калкулатор. Прво морате да подесите апликацију и она вам даје увид у то како да подесите страницу апликације. У подешавањима додирните Бирач страница. Можете имати више страница, али свакој страници може бити додељена само једна апликација. Додирните знак плус на страници, а затим изаберите коју желите да додате.

Када изаберете, једноставно превуците прстом до те апликације са почетног екрана.

  Како да промените своју почетну страницу у Мицрософт Едге-у

Осим ‘Страница’, можете додати и картице. Да бисте додали картицу и приступили подешавањима замућења, додирните и држите на почетном екрану и изаберите Подешавања. Додирните картицу и изаберите једну или неколико картица које желите да додате из Бирача картица. Мораћете да инсталирате апликације које подржавају Блур картице ако желите већу разноликост. Да бисте потражили апликације и картице, додирните дугме више на екрану Подешавања где можете да приступите експерименталним подешавањима и тражите странице и картице у Гоогле Плаи продавници.

Изгледом апликација можете да управљате из подешавања замућења у оквиру Визуелних приказа. Можете да мењате иконе, да их смањите, да управљате ефектима померања итд. Из Лаиоут-а можете да управљате величином мреже икона апликација које су распоређене између осталог, а из Доцк-а можете да прилагодите и пребаците доцк. Експериментална подешавања, иако су експериментална, обећавају и укључују опције као што је слушање хитне речи Ок Гоогле.

Покретач у основи чини ваше омиљене апликације доступнијим него икад, али док програмери не почну да интегришу своје апликације са Блур-ом, можете га користити само ограничено. Међутим, вреди пазити на то.

Инсталирајте Блур из Гоогле Плаи продавнице