Ново ажурирање Спецтре-Бустинг убрзава Виндовс 10 рачунаре

Виндовс 10 рачунари који користе ажурирање за октобар 2018. сада добијају побољшане Спецтре исправке. Ово би требало да убрза многе рачунаре које је Мицрософт успорио са закрпама Спецтре из јануара 2018. Ово побољшање, названо „Ретполине“, првобитно је било заказано за следеће ажурирање за Виндовс 10.

Техничке информације о томе како функционише Гоогле-ов „Ретполине“ је доступан, али не морате да се замарате детаљима. Када се имплементира у Виндовс-у, то значи да оперативни систем може да заштити од напада Спецтре-а без приметног смањења перформанси.

Раније смо писали да ће убрзања везана за Спецтре поправке стићи са предстојећим ажурирањем за Виндовс 10 за април 2019., који се такође зове 19Х1. Сада, Мицрософт полако омогућава ову функцију на тренутним рачунарима са оперативним системом Виндовс 10 – све док покрећу ажурирање за октобар 2018. Ово је први пут да су ове закрпе доступне на стабилној верзији Виндовс-а.

Ова промена је стигла у ажурирању за Виндовс КБ4482887, објављен 1. марта 2019. Међутим, ово омогућава само нову функцију Ретполине „на одређеним уређајима“. Као Мајкрософт Ретполине блог пост објашњава:

Током наредних месеци омогућићемо Ретполине као део постепеног увођења путем конфигурације облака. Због сложености имплементације и укључених промена, омогућавамо Ретполине предности перформанси само за Виндовс 10, верзију 1809 и новије верзије.

Другим речима, Мицрософт ће полако омогућити Ретполине на малим количинама рачунара у исто време, обезбеђујући да исправно ради – то је „постепено увођење“. И то ће бити омогућено на вашем рачунару само ако сте надоградили на Виндовс 10 ажурирање за октобар 2018.

  Како да креирате прилагођене приказе у Евент Виевер-у у оперативном систему Виндовс 10

Сви рачунари ће добити ово побољшање када надограде на ажурирање из априла 2019. према Мицрософтовом Мехмету Ииигуну.

Данас почињемо постепено увођење оптимизације перформанси Ретполине-а за ублажавање утицаја Спецтре варијанте 2 на Виндовс 10 1809. Као што смо раније рекли, Виндовс 10 19Х1 ће се испоручивати са Ретполине омогућеним подразумевано.хттпс://т.цо/кЦлоКсзДзВк#ретполине #авет #виндовс

— Мехмет Ијигун (@мамиун) 1. марта 2019. године

Ова функција је и даље подразумевано онемогућена и вероватно је немате омогућену чак и ако користите ажурирање из октобра 2018. Али, ако су те Спецтре закрпе успориле ваш рачунар, ускоро би требало да се убрза.