Обавештење је место где се дизајн материјала сусреће са обавештењима на закључаном екрану

Обавештења на закључаном екрану Андроид Л су нешто чему се многи корисници Андроида радују. То није јединствен концепт и они који су желели обавештења на свом закључаном екрану пре него што је Андроид Л вероватно отишао са апликацијом која је урадила трик за њих. Али пошто је потпуно другачије искуство када је сам ОС додао функцију, обавештења на закључаном екрану Андроид-а Л имају значајно ишчекивање иза себе. Нотифиц је Андроид апликација вредна 0,99 долара у Гоогле Плаи продавници која изузетно добро опонаша обавештења на закључаном екрану Андроид Л. Поред одличног корисничког интерфејса за дизајн материјала, апликација долази са режимом „не ометај“ и могућношћу стављања апликација на црну/белу листу.

Када се инсталира, апликација ће подразумевано отворити фиоку за навигацију. Идите на контролну таблу и омогућите потребне дозволе. Осим ако ове дозволе нису омогућене, апликација неће моћи да вам шаље обавештења. Да бисте поставили апликације на црну листу, идите на картицу Црна листа из фиоке за навигацију и изаберите од којих апликација не желите да примате обавештења.

Затим идите на подешавања апликације где можете да прилагодите тему обавештења, омогућите режим Не ометај и још много тога. Подешавања су подељена у три типа; обавештење, сензор и тема.

У оквиру Подешавања обавештења можете омогућити обавештења ниског приоритета која су подразумевано онемогућена. Ово ће омогућити Гоогле Нов-у да вам шаље упозорења о времену итд. Сличним апликацијама ниског приоритета такође ће бити дозвољено да вам шаљу упозорења. Можете да видите проширена обавештења која долазе са дугмадима за акцију и да изаберете када ће се упозорење појавити на основу стања екрана. Режим Не узнемиравај, назван Ноћни режим, такође се може управљати овде.

  Како се повезати и користити ПостгреСКЛ у Питхон-у

Подешавања сензора говоре апликацији када треба да пробуди уређај на основу повратних информација од сензора близине. Можете га подесити тако да Нотифиц буди ваш уређај сваки пут када га подигнете. Може препознати да ли је уређај у вашем џепу или постављен на сто. Такође можете да га подесите тако да упозорења буду закључана на портретно оријентисаном екрану.

У оквиру подешавања теме можете бирати између два изгледа; застарели изглед НотифиМе приказује сва обавештења у консолидованом искачућем прозору. Искачући прозор има посебну картицу за свако обавештење. Андроид Веар изглед вам омогућава да превучете кроз више искачућих прозора, по један за обавештење. Можете да управљате осветљеношћу позадине, сакријете статусну и навигациону траку и замаглите позадину када гледате обавештење.

Само обавештење је прилично функционално; можете да га превучете да бисте директно отворили апликацију (Баш као у иОС-у), можете видети која вам је апликација послала обавештење и можете је одбацити. И извршење и функционалност су одлични и апликација је вредна цене коју плаћате за њу.

Преузмите обавештење из Гоогле Плаи продавнице