Ова Цхроме ознака преусмерава Цортана претрагу на ваш подразумевани претраживач у оперативном систему Виндовс 10


Цортана је једна од најистакнутијих функција у оперативном систему Виндовс 10, а Мицрософт користи личног асистента да би Бинг привукао корисницима. Не изгледа да ће Цортана икада имати опцију да омогући корисницима да одаберу који претраживач Цортана треба да користи, али програмери су корак испред Мицрософта са екстензијама као што је бинг2гоогле које могу да преусмере претрагу у вашем претраживачу. Проширење је споро и можете видети да се преусмеравање дешава у УРЛ траци. Поред тога, проширење ће преусмерити на Гоогле и ако то није ваш омиљени претраживач, мораћете да тражите друге опције. Друго решење је Цхроме в50. Има заставицу која ће, када је омогућена, преусмерити претраге са Виндовс 10 радне површине на ваш подразумевани претраживач.

Идите на Цхроме://флагс, потражите заставицу под називом: Преференце преусмеравања претраге Виндовс десктопа и омогућите је. Поново покрените Цхроме према упутствима и све што претражујете у Цортани биће неприметно преусмерено кроз ваш подразумевани претраживач. Овде је вредно напоменути да Цхроме мора бити подешен као подразумевани претраживач.

Ознака је релевантна само за Виндовс 10, а не и за старије верзије. Ако користите стабилну верзију Цхроме-а, видећете да заставица постоји и да се може омогућити и на њој, али она заправо не ради. За сада ћете морати да користите Бета канал да бисте ово функционисали. Ако је само у питању преусмеравање претраге на Гоогле, боље је да користите горе поменуто проширење. Застава има предност у односу на проширење јер преусмерава на ваш подразумевани претраживач дајући вам слободу да изаберете који год претраживач желите. Надајмо се да ће Гоогле ускоро покренути заставу на Стабле каналу.

  Како направити резервну копију и вратити изглед менија Старт у оперативном систему Виндовс 10