Ограничите приступ апликацији и функционалност уређаја помоћу ПИН-а

Колико често дајете пријатељима свој телефон да им покажете смешну слику? Ако имате децу, вероватно знају која је ваша лозинка или ПИН. Увек сам више волео да користим ПИН уместо лозинке јер је бржи за унос, али очигледно мање сигуран, али чињеница је да без обзира да ли користите ПИН или лозинку, свако ко је довољно одлучан то ће схватити само гледајући вас како га уносите више пута. Гуест Лоцкер Смарт Сецурити је Андроид апликација вредна 1,99 долара у Гоогле Плаи продавници која вам омогућава да креирате два ПИН-а/лозинке, од којих свака закључава другачији скуп апликација на вашем телефону. У суштини, креирате ПИН за себе као администратора уређаја и други ПИН за госта. Ви бирате којим датотекама и апликацијама ће гост имати приступ. Апликација чини тако да корисник не схвата да имате додатну сигурност на свом телефону и мисли да има пун приступ свему. Апликација не захтева роот дозволу за покретање.

Када покренете Смарт Сецурити Лоцкер за госте, тражи се да подесите администраторски и ПИН за госте. Такође вам омогућава да поставите сопствено безбедносно питање које ће вам помоћи да повратите ПИН ако га заборавите. Апликација се повезује са Гоогле налогом на вашем уређају и омогућиће вам да повратите заборављени ПИН са њега.

Када подесите ПИН, мораћете да доделите апликацији различита права како би могла да ради свој посао. Ова права укључују постављање Смарт Сецурити Лоцкера за госте као подразумеваног закључаног екрана и покретача апликација за ваш уређај. Такође замењује сопствену лозинку уређаја између осталог.

  Ако користите СМС 2ФА на Фацебоок-у, ваш број телефона се може претраживати

Након што су све дозволе одобрене и лозинке/ПИН-ови прописно постављени, можете прећи на избор онога што желите да сакријете. Гуест Лоцкер Смарт Сецурити вам омогућава да блокирате позиве, СМС и ММС на налогу госта. Такође можете сакрити контакте и фотографије, као и апликације. Апликација може да блокира приступ главној апликацији за бирање бројева, али за апликације као што је Скипе, мораћете да их сакријете за налог госта ако не желите да било који од ваших позива долази или да се позиви упућују са њега са налога госта .

Када закључате свој уређај, од вас се тражи да унесете ПИН да бисте га откључали. Ако унесете администраторски ПИН, уређај се откључава са пуним приступом за вас. Ако унесете ПИН за госте, уређај се откључава са свим ограничењима. Оно што добијате је безбедан уређај који можете да делите са било ким. Што се тиче интерфејса, апликација је одлична и заиста испуњава обећање да нико не може рећи да ли сте закључали уређај или не. Сам концепт је прилично добар јер користимо налоге гостију да омогућимо ограничен приступ гостима или деци на нашим рачунарима. Нема разлога да исти концепт не функционише овде, посебно с обзиром на то колико је ово добро изведено.

Инсталирајте Смарт Сецурити Лоцкер за госте из Гоогле Плаи продавнице