Омогућите мрежу на екрану да бисте лакше распоредили Виндовс


Аеро Снап је веома популарна Виндовс функција која омогућава корисницима да лако распореде своје прозоре на екрану. Са Виндовс 8, ова функција је побољшана тако да можете да снимите три прозора пуне вертикалне дужине екрана. ВиндовГрид је бесплатна Виндовс апликација која подиже снимање прозора на потпуно нови ниво. Додаје мрежу на ваш екран када преуређујете прозор и омогућава вам да убаците прозор у било који распоред уз помоћ мреже. Мрежа је прилагодљива тако да је можете ефикасно користити и на малом и на великом екрану.

Инсталирајте ВиндовГрид на свој систем и он ће радити у позадини док радите. Да бисте инсталирали апликацију, покрените ЕКСЕ датотеку и икона апликације ће се појавити у системској палети. Кликните на икону, а затим кликните на Инсталирај у искачућем прозору. Када се апликација инсталира, спремни сте да почнете да је користите.

Мрежа није свеприсутна. Да бисте користили мрежу за распоређивање прозора, кликните и држите прозор на његовој насловној траци, а затим држите притиснут десни тастер миша. Мрежа ће се појавити и када се то деси, можете отпустити десни тастер миша. Са левим тастером миша и даље притиснутим, померите курсор и изаберите блокове на мрежи на које желите да се прозор закачи.

Када означите блокове, пустите леви тастер миша. Док маркирате блокове, прозори ће променити величину и позиционирати у складу са тим тако да знате колико ће његовог садржаја бити видљиво у тој области. Апликација је прилично уредна и једина мана је то што можете да дефинишете област мреже само с лева на десно, а не здесна налево. Да бисте прилагодили изглед мреже, односно број редова и колона, кликните десним тастером миша на икону ВиндовГрид у системској палети и промените је одатле. Такође можете да онемогућите Аеро Снап када користите апликацију преко њених подешавања.

  Како добити снимање екрана у алату за исецање у оперативном систему Виндовс 11

Инсталирајте ВиндовГрид