Остварите 500% веће брзине преузимања на Линук-у уз Кстреме Довнлоад Манагер

Желите да убрзате преузимање на Линук-у? Погледајте Кстреме Довнлоад Манагер. То је импресивна апликација која може много да убрза ваша преузимања. Овај водич ће вам показати како да инсталирате и користите Кстреме Довнлоад Манагер на Линук-у.

Преузимање Кстреме Довнлоад Манагер-а

Кстреме Довнлоад Манагер је програм који се инсталира преко СХ датотеке, тако да нећете моћи да га инсталирате на традиционалне начине (Линукс менаџер пакета). Уместо тога, мораћете да преузмете датотеку скрипте која инсталира програм са званичне веб странице.

Да бисте преузели датотеку скрипте Кстреме Довнлоад Манагер за коришћење на рачунару, отворите прозор терминала на радној површини Линук-а. Можете покренути прозор терминала на Линук радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или потражите „Терминал“ у менију апликације и покрените га на тај начин.

Када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, извршите следећу команду за преузимање вгет да бисте преузели најновију ЈАР датотеку Кстреме Довнлоад Манагер-а.

wget https://sourceforge.net/projects/xdman/files/xdm-2018-x64.tar.xz/download -O ~/Downloads/xdm-2018-x64.tar.xz

Горња команда ће преузети алат Кстреме Довнлоад Манагер директно у фасциклу „Преузимања“ ваших корисничких налога. Користите команду ЦД да бисте приступили фасцикли „Преузимања“.

cd ~/Downloads/

Када уђете у фасциклу „Преузимања“, морате издвојити садржај ТарКСЗ датотеке Кстреме Довнлоад Манагер. Ова датотека је архива која садржи датотеку инсталационе скрипте.

Екстраховање ТарКСЗ датотеке се врши командом тар. Користећи терминал, декомпресујте ТарКСЗ архиву.

tar xvf xdm-2018-x64.tar.xz

Када се процес екстракције заврши, датотека скрипте са именом „инсталл.сх“ ће се појавити у фасцикли „Преузимања“. Ова скрипта мора бити покренута на вашем рачунару да бисте инсталирали апликацију Кстреме Довнлоад Манагер на Линук.

  Како играти аркадне игре користећи МАМЕ на Линук-у

Портабле Јава

Иако се препоручује инсталирање Линук издања Кстреме Довнлоад Манагер-а, такође је могуће преузети преносиво Јава издање и покренути га на Линук-у. Наравно, Линук издање је боље, али мобилно издање ће вам омогућити да га пренесете са рачунара на рачунар. Дакле, ако желите преносиво издање апликације, пратите ова упутства.

Прво узмите најновију ЈАР датотеку Кстреме Довнлоад Манагер са званичне веб странице користећи команду за преузимање вгет у терминалу.

wget https://github.com/subhra74/xdm/releases/download/7.2.10/xdman.jar

Након преузимања најновије верзије ЈАР датотеке Кстреме Довнлоад Манагер, морате инсталирати Јава рунтиме на свој систем. Да бисте подесили Јава Рунтиме окружење на Линук-у, пратите наш водич на ту тему.

Са инсталираним рунтиме-ом, покрените Кстреме Довнлоад Манагер користећи следеће команде у прозору терминала.

cd ~/Downloads
java -jar xdman.jar

Подешавање Кстреме Довнлоад Манагер-а на Линук-у

Када је датотека скрипте Кстреме Довнлоад Манагер преузета на ваш рачунар и извучена, време је да инсталирате софтвер. Користећи наредбу испод, покрените датотеку скрипте.

sudo sh install.sh

Скрипта за инсталацију треба да буде брза, јер нема много тога за инсталирање на систему. Када се процес заврши, Кстреме Довнлоад Манагер би требало да буде подешен на вашем Линук рачунару.

Коришћење Кстреме Довнлоад Манагер-а на Линук-у

Да бисте користили Кстреме Довнлоад Манагер на свом Линук рачунару, мораћете да подесите надгледање прегледача. Праћење прегледача је од суштинског значаја, јер у супротном сваки пут када желите да преузмете датотеку са КСДМ-ом, то ће морати да се уради ручно.

Подешавање надгледања прегледача подразумева подешавање екстензије прегледача да би се открило када ће нешто бити преузето и преусмеравање на КСДМ. Постоји много претраживача, па пратите упутства у наставку која одговарају веб прегледачу који користите.

  Како двоструко покренути Линук и Виндовс 10

Фирефок

Фирефок је подразумевани веб претраживач на 99% Линук оперативних система. Ако користите Фирефок и планирате да користите Кстреме Довнлоад Манагер, мораћете да инсталирате додатак за Фирефок монитор.

Да бисте инсталирали додатак за Фирефок КСДМ монитор, изаберите ово линк. Затим изаберите дугме за инсталацију да додате додатак свом Фирефок веб претраживачу.

Цхромиум/Цхроме/Вивалди итд

Ако користите веб прегледач заснован на Цхромиум-у на Линук-у, као што је Гоогле Цхроме, Цхромиум, Вивалди, Браве, Мицрософт Едге (БЕТА), итд., мораћете да инсталирате Цхроме КСДМ монитор претраживача из Цхроме веб продавнице.

Да бисте инсталирали додатак на ваш веб прегледач заснован на Цхромиум-у, кликните на плаво дугме „Додај у Цхроме“. Затим ће се преузети и инсталирати на ваш претраживач.

Преузимање датотека

Да бисте преузели датотеку са КСДМ-ом, покрените свој веб претраживач. Затим пронађите датотеку коју желите да преузмете и изаберите везу. Након што кликнете на везу за преузимање, монитор претраживача ће вас питати да ли желите да започнете преузимање. Затим ће покренути Кстреме Довнлоад Манагер.

Када је датотека додата у КСДМ, датотека ће се преузети. Када се преузимање заврши, изаберите КСДМ и кликните десним тастером миша на преузимање. Затим изаберите дугме „Отвори фасциклу“ да бисте приступили преузетој датотеци.