Отворите свој оптички диск помоћу пречице на тастатури [Windows]


Оптички дискови су и даље саставни део скоро свих Виндовс машина. Иако уређаји попут Сурфаце таблета доказују да вам диск није потребан да бисте имали савршено употребљив систем, они нису ни близу да нестану. Оптички драјв неће ићи као флопи драјв још неколико година. Ако икада упоредите обичну Виндовс машину великог произвођача као што су хп или Делл, са МацБоок-ом, приметићете да међу многим варијацијама дизајна, диск на МацБоок-у не мора да се отвара или затвара. Исто се не може рећи за оптичке драјвове и на лаптоповима и на десктоп конфигурацијама у торњу. Или морате да га отворите са Ми Цомпутер или морате да притиснете физичко дугме на самом диску. Ако тражите много лакши начин да то урадите, испробајте Доор Цонтрол. То је бесплатна Виндовс апликација која ће отворити/избацити оптички уређај само помоћу пречице на тастатури. Такође тврди да може да затвори диск, али то ће зависити од стварног хардвера на вашем систему.

Преузмите и инсталирајте Доор Цонтрол. То ће додати икону за избацивање на системску палету. Кликните на њега да бисте отворили оптичку диск јединицу.

Да бисте конфигурисали пречицу на тастатури да уради исто, кликните десним тастером миша на икону и кликните на „Хоткеи“ из контекстног менија. Притисните комбинацију тастера коју желите да користите да отворите оптички уређај и она ће се појавити у пољу Тастер пречице.

Доор Цонтрол тврди да такође може да затвори оптичку диск јединицу, али то неће учинити осим ако сама диск јединица нема ову функцију. Сетите се времена када су велики стерео системи долазили са ЦД плејерима. Обично је постојало дугме за избацивање/отворење за отварање диск јединице, али ако не користите дугме и уместо тога само мало гурнете лежиште, он би се затворио. Или можете користити даљински да га затворите. Исто не важи за драјвове на већини лаптопова, али неки дискови који су вероватно део рачунарске машине у торњем можда и даље имају ову способност. Ако имате такав диск на свом систему, Доор Цонтрол ће моћи да затвори и отвори диск јединицу.

  Да ли Ринг ради са Аппле ХомеКит-ом?

Преузмите Доор Цонтрол