ПоверТоис за Виндовс 10 добија покретач и ремапер тастатуре

Ми волимо Мицрософт ПоверТоис, бесплатна колекција корисних услужних програма отвореног кода за Виндовс 10. Са данашњим издавањем ПоверТоис 0.18, Мицрософт додаје покретач апликација „ПоверТоис Рун“ и менаџер пречица на тастатури.

ПоверТоис Рун је класичан покретач апликација заснован на тастатури—може да се пребаци и на покренуте апликације. Много је попут Спотлигхт-а на Мац-у и изгледа као модернија замена за Вин+Р пречицу на тастатури.

За разлику од стандардне функције претраге у менију Старт оперативног система Виндовс 10, све је у покретању апликација и датотека – а не у претраживању веба помоћу Бинг-а. И, за разлику од стандардног дијалога Покрени, има уграђене функције претраге тако да можете тражити апликацију по имену.

ПоверТоис Рун ће такође имати прилагодљиве додатке тако да можете додати функције као што су калкулатор или речник. Мицрософт објашњава детаље у овоме Документ о дизајну покретача.

Ово је макета ПоверТоис Рун интерфејса. Коначна верзија ће изгледати другачије.

ПоверТоис ће такође добити ремаппер тастера на тастатури под називом „Менаџер пречица на тастатури“ за поновно мапирање појединачних тастера и пречица са више тастера. Биће моћнији од СхарпКеис-а и лакши за употребу од АутоХоткеи-а за овај задатак.

Као и СхарпКеис, који ремапира кључеве преко Виндовс регистра, Менаџер пречица на тастатури ће вам омогућити да пресликате један кључ на други тастер. На пример, можете учинити да Цапс Лоцк функционише као Схифт или нешто друго.

Као и код АутоХоткеи-а, такође ћете моћи да уређујете уграђене пречице на тастатури за Виндовс. Да ли желите да Виндовс закључа екран уместо да отвори траку за игре када притиснете Виндовс+Г? То можете учинити и са овог интерфејса.

  Како да обришете кеш меморију рачунара у оперативном систему Виндовс 10

Ово је рана верзија алата Кеибоард Манагер у ПоверТоис-у. Његов интерфејс се може променити током времена.

Ове нове функције су најављене на Буилд 2020, али Мицрософт ће наставити да додаје још корисних алата у ПоверТоис овог лета. „Комплетно“ издање ПоверТоис 1.0 се очекује у септембру 2020. Узбуђени смо што ћемо видети све што ће Мицрософт додати у будућности.